Nedjelja, 11 travnja, 2021
Naslovnica Dupromo U Dubrovnik, konačno, dolazi dr. Nikša Vučić, vrhunski stručnjak za liječenje vena!

U Dubrovnik, konačno, dolazi dr. Nikša Vučić, vrhunski stručnjak za liječenje vena!

Proširene vene predstavljaju jedan od najčešćih medicinskih problema, bolesti, ali i estetski nedostatak koji danas pogađa iznimno velik broj ljudi. Stoga je iznimno bitno odabrati najbolju metodu, pristup liječenju i iskusan tim kako bi problem proširenih vena bio uspješno riješen.

Dobro izveden UGFS zahvat je gotovo bezbolan i traje 20-30 minuta.

Proces je bez boli, modrica, šavova i ožiljaka. Pacijent se odmah nakon zahvata, već isti dan vraća uobičajenom životnom ritmu, ne ide na bolovanje. Pacijent uvijek može nazvati svog liječnika ili sestru ako ima bilo koje pitanje u bilo koje vrijeme.
Radimo s novom, poboljšanom metodologijom UGFS zahvata, sukladno napretku medicinske znanosti.

Pregled color dopplerom

Licenca Britanskog instituta za vene

Prim.dr.sc. Nikša Vučić je licenciran od strane Britanskog instituta za vene (British Vein Institute) kojeg vodi dr. Coleridge Smith. Prim.dr.sc Vučić je dobio licencu trećeg (najvišeg stupnja) Britanskog Instituta za vene i time postao jedini stručnjak u Hrvatskoj koji je dobio tu licencu.

Bolest proširenih (varikoznih) vena je jedna od najčešćih kroničnih bolesti u civiliziranom svijetu, povezuje se sa ženskim spolom, ali je česta i kod muškaraca koji često na nju ne obraćaju pažnju dok je problem samo estetskog karaktera. Javlja se kod gotovo 50 % žena, i nešto manjeg postotka muškaraca, jer su oni do sada te probleme skrivali ili nisu obazirali na njih pažnju. U današnje vrijeme, kada i muškarci posvećuju svom zdravlju, tijelu i izgledu puno pozornosti, sve više muškaraca s proširenim venama vidim u svojoj praksi.

Sve površinske vene mogu biti zahvaćene varikoznim promjenama i zahtijevati liječenje.
Obično imate neke od simptoma: bolove u nogama, nelagodu, svrbež, oticanje gležnjeva, osjećaj težine u nogama, noćne grčeve, umor. Uz to se vide i proširene vene.
Tijek bolesti proširenih vena ide kroz 6 faza i ne može se zaustaviti, ako se ne liječi.

Ukoliko imate proširene vene morate ih liječiti jer ste izloženi većem riziku duboke venske tromboze, te plućne embolije, krvarenju iz varikoziteta i u neizbježnoj konačnici rani na nozi!


Danas je najprihvaćenija metoda liječenja injiciranje specijalne pjene pod ultrazvukom u točno određeno mjesto, koja dovede do sljubljivanja zidova te vene i njenog postupnog nestajanja kroz nekoliko mjeseci (UGFS).

Prim.dr.sc Nikša Vučić


Uklanjanje vena ne znači da se vene ovom metodom vade ili režu već one nestaju u tkivu te se pretvaraju u vezivo, pa se izvana ništa ne vidi. Duboke vene preuzmu njihovu funkciju.

U suradnji s Poliklinikom Glavić, prim.dr.sc. Nikša Vučić dolazi u Dubrovnik 23.04.2021. i 24.04.2021. te se možete naručiti na pregled i zahvat.

Adresa: Poliklinika Glavić, Ćira Carića 3, Dubrovnik

tel: 020/435-565

mail: poliklinikavucic@gmail.com

web: vene.hr/dubrovnik

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić