TUŽNA VIJEST: Napustio nas je pjevač i gradski vijećnik Milo Hrnić

U programu Radio Dubrovnika, novinar Nano Vlašić jutros je objavio kako je, nakon duge i teške bolesti u dubrovačkoj bolnici preminuo popularni pjevač i bivši gradski vijećnik Milo Hrnić.

Milo Hrnić rođen je u Dubrovniku 3. 2. 1950. u obitelji koja se bavila glazbom, a pod imenom Božo Hrnić. Nadimkom Milo, koji mu je dala majka, uskoro su ga svi počeli nazivati, pa je kasnije, kad se profesionalno počeo baviti glazbom isti pretvorio i u službeno ime.

Otpjevao je preko 200 pjesama, izdao 20 albuma, prodao više od milijun nosača zvuka i trostruki je pobjednik Festivala glazbe u Splitu.

Njegov polubrat Antun Simatović bio je osnivač Poklisara – gospel pop benda, aktivnog od 1974. do 1988. godine. Hrnić je upravo za polubrata Antuna govorio da je bio njegov najveći glazbeni i životni uzor.

Nakon što je završio srednju pomorsku, Hrnić se ukrcao na brod 1965., a u Indijskom oceanu doživio je strašno nevrijeme. Nakon višegodišnje prekooceanske plovidbe, Hrnić je odlučio da više neće ići ploviti pa se posvetio svojoj najvećoj ljubavi, glazbi.

Kao školarac, Hrnić je nastupao na pjevačkim priredbama Prvi pljesak u Dubrovniku. Dok je bio u srednjoj školi, prvi put se kao pjevač pridružio jednoj klapi. Njegovo profesionalno bavljenje glazbom počinje 1970. godine kada je na poziv Đela Jusića privremeno zamijenio jednog člana Trubadura na festivalu u Opatiji.

U svojim počecima Hrnić je imao nekoliko sastava. Prvo je to bio trio Plavi kristali, zatim sastav Libertas, s kojim je 1975. godine nastupio na Splitskom festivalu s pjesmom “Moja Ane broji dane”. Iako su tada kao debitanti jedva ušli u finale, ta pjesma je kasnije postala veliki hit. Bend je zajedno s Milom Hrnićem u svom sastavu djelovao u razdoblju od 1969. do 1979., a kasnije su nastupali kao njegov prateći bend.

Zbog bolesti i obiteljskih problema duže vremena je izbivao sa scene, ali je u prosincu 2008. napravio povratnički koncert u Splitu.

Osim glazbom, Milo se okušao i u bavljenju politikom. U Gradsko vijeće grada Dubrovnika ušao je kao vijećnik HNS-a, ali nedugo nakon toga je istupio iz stranke. Kao razloge izlaska naveo je zdravstvene probleme i obveze koje mu nameće karijera, ali je ipak odlučio ostati u Vijeću kao nezavisan vijećnik.

Tijekom svoje bogate karijere Milo Hrnić je ne samo otpjevao nego i autorski potpisao brojne hitove uz koje su odrastale generacije. Tri puta je bio pobjednik na Festivalu zabavne glazbe u Splitu, prvi put 1982. godine s pjesmom “Vrati se”, zatim 1983. s pjesmom “Dalmacijo ljubav si vječna” i 1987. godine s pjesmom “Dobra večer prijatelji”.

Iako se glazbom počeo baviti još šezdesetih godina prošlog stoljeća, Milo i danas ima svoje vjerne obožavatelje.

2020. Hrnić je doživio obiteljsku tragediju, nakon koje više ništa nije bilo isto. Naime iznenada je preminuo njegov sin Srđan Hrnić.

Njegovoj supruzi Dubravki, sinu Anti i cijeloj obitelji izražavamo iskrenu sućut.

IZVOR: Biografija.com

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.