29.8 C
Dubrovnik
Petak, 12 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiTurizam treba prevladavanje u zastoju cijepljenja i dogovor o protokolima za putovanja

Turizam treba prevladavanje u zastoju cijepljenja i dogovor o protokolima za putovanja

Župan Nikola Dobroslavić sudjeluje u raspravi o pandemiji, oporavku i europskoj demokraciji s predsjednikom Europskog vijeća Charles Michelom u okviru plenarnog zasjedanja Europskog odbora regija.

Župan Dobroslavić u svom obraćanju govorio je o pogubnom utjecaju pandemije koronavirusa na gospodarstvo, posebno na turizam kao iznimno važnu gospodarsku granu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, ali i u cijeloj Europskoj uniji. Govorio je o turizmu kao izvoru radnih mjesta, ali i važnom odušku stresnom načinu života te važnosti slobode putovanja koja je sada znatno ograničena. Naglasio je potrebu turističkih regija za ubrzanim i sveobuhvatnim cijepljenjem kroz prevladavanje zastoja u dobavi cjepiva i njegovom pravednom raspodjelom, te konkretnom dogovoru o protokolima za putovanja koji uključuje preboljele, te korištenje potvrda o izvršenom cijepljenju, odnosno negativnom testu.

Na ovom trodnevnom plenarnom zasjedanju članovi Europskog odbora regija raspravljat će još o Europskom zelenom planu, trgovini i oporavku regija i gradova, primjerenim minimalnim plaćama na razini EU-a, te o integraciji migranata i borbi protiv radikalizacije. U raspravama sudjeluju povjerenici Europske komisije, članovi portugalske vlade koja trenutno predsjeda Vijećem EU-a, i članovi Europskog parlamenta.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA