31.8 C
Dubrovnik
Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiTRŽIŠTE NEKRETNINA: prodaje se ljetnikovac u Gružu, kuća na Pilama, stan u...

TRŽIŠTE NEKRETNINA: prodaje se ljetnikovac u Gružu, kuća na Pilama, stan u Gradu. Cijene? Milijunske

Popis ponude prvokupa nekretnina zaštićenih kao kulturno dobro, koji objavi Županija, a kao materijale za predstojeću sjednicu, uvijek je zanimljiv. Ovoga puta saznali smo kako se prodaje ljetnikovac Bunić- Gradić u Gružu za 5 milijuna eura, kuća na Pilama prepoznatljiva po skulpturama kučaka na ulaznim vratima za 1,2 milijuna eura, kao i stan i vrt Dine Štern u ulici od Domina za 620 tisuća eura.

Brojni suvlasnici ljetnikovca Bunić – Gradić, među kojima su i naši sugrađani Sandy, Inga i Emilija Cobenzl, prodaju ljetnikovac sa svim pripadajućim građevinama i vrtom za pet milijuna eura, odnosno 37,6 milijuna kuna.

Nadalje Dina Štern, kćerka Davora Šterna, prodaje stan i vrt na adresi Domino 6/8 u Gradu. Prema navedenom u ponudi prvokupa, nudi se 88,17 metara četvornih uz ostale pripadajuće pomoćne prostorije te vrt od 52 četvorna metra sa zapadne strane kuće i to za 620 000 eura ili 4,6 milijuna kuna.

Prodaje se i jedna, mnogima vizualno poznata kuća, sa dva kamena kučka na ulazu, na putu do starog rodilišta na Pilama. Kuća je već duže vrijeme nenastanjena, a zajedno s vrtom koji je okružuje prodaje se za 1,2 milijuna eura ili 9 milijuna kuna.

Osim navedenog u Gradu se prodaju još dvije nekretnine. Stan od 95,94 m2 koji se proteže od prizemlja preko dva kata do potkrovlja u Ferićevoj ulici i to za 390 000 eura ili gotovo 3 milijuna kuna, odnosno nešto više od 4 tisuće eura po kvadratu. Te stan od 53 m2 za 170 000 eura, odnosno 1,3 milijuna kuna ili 3 200 eura po kvadratu.

Županija nije prihvatila ponude prvokupa za nijednu od ponuđenih nekretnina.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA