27.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 24 srpnja, 2024
NaslovnicaPolitikaTropan obišao Gruž, kaže kako tamo ima mnogo problema

Tropan obišao Gruž, kaže kako tamo ima mnogo problema

-Jučer smo posjetili Gruž, gdje smo sa stanovnicima tog kotara obišli ulice Janka Bobetka, Ulicu od Gaja, Ulicu Padre Perice i Sustjepansku ulicu. Susreli smo se s mnogim problemima koji su svakodnevica ljudi koji tamo žive. Gruž je već dugi niz godina ostavljen sam sebi – napisao je u priopćenju za medije kandidat za gradonačelnika, Ivan Tropan, u nastavku pročitajte koja rješenja nudi.

-Gradske uprave puno obećavaju ali ne rješavaju probleme. Veliki su problemi parkinga, kvalitete i prolaznosti ceste, problem razdvajanja oborinske vode i kanalizacije, nedostatak društvenih sadržaja u obliku parkova i nedostatak mjera za sigurnost pješaka u prometu. Ovi problemi drastično smanjuju kvalitetu života.

Rješenja su jednostavna i moguća, potrebna je samo politička volja i vizija. Neke prijašnje Gradske uprave su do sada sve obećavale ali očito bez stvarne namjere da to i ostvare. Ljudima je dosta lažnih obećanja i bajki. Potrebno je saniranje asfalta u navedenim ulicama. Također treba upisati grad na cijelu dužinu ceste da komunalna služba može reagirati na terenu. Potrebno je i postavljanje stupića te rukohvata tamo gdje postoji nogostup kako bi se svim osobama omogućio nesmetani prolazak i omogućiti im kretanje bez opasnosti po život.

Nužno je ucrtavanje pješačkih prijelaza zbog velikog broja djece koja se kreću prema školi. Potrebno je urediti javne površine i pretvoriti ih u društvene sadržaje pogodne za dnevni boravak starijih i mladih osoba. Ovo su stvari o kojima ne bi trebali raspravljati u 2021 godini. Grad koji je uprihodio toliku količinu novca u zadnjih 10 godina ne smije dopustiti da ove osnovne stvari još nisu osigurane.

Također, kroz program participativnog budžetiranja građanima bi, na nivou kotara, omogućili da sami odlučuju kako će potrošiti određeni dio sredstava iz gradskog proračuna. Ovim putem građanima dajemo povjerenje da raspolažu s dijelom javnog novca, jačamo partnerski odnos i povećavamo participaciju. Tvoj Grad, tvoj novac, tvoja budućnost. Izađi na izbore – oživi Grad – poručio je SDP-ov kandidat za gradonačelnika, Ivan Tropan.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA