30.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiTri dubrovačke psihologinje educirane za pomoć nakon traumatičnih kriznih događaja

Tri dubrovačke psihologinje educirane za pomoć nakon traumatičnih kriznih događaja

U Zadru je završen je napredni tečaj kojim se polaznici osposobljavaju za voditelja/člana tima za Psihološke krizne intervencije, a među polaznicima su bile i dvije članice Društva psihologa Dubrovnik – Sumejja Brković i Tena Erceg.

Osim njih, tim samoga juga države bogat je i za još jednu voditeljicu – Marijanu Vekarić iz Obiteljskog savjetovališta Dubrovačke biskupije.

Psihološke krizne intervencije provode se nakon traumatskih/kriznih događaja, tj. nakon događaja koji ugrožavaju ljudski život i/ili tjelesni integritet ili događaja koji su doveli do gubitka života/zdravlja, npr.: samoubojstvo, ubojstvo (slučajno ili namjerno), prijetnja smrću ili ranjavanjem, ranjavanje, iznenadna smrt (utapanje, prometna nesreća), požar, razbojnički ili pljačkaški napad i slično.

Namijenjene su svima koji su posredno ili neposredno bili izloženi kriznom događaju: izravnim žrtvama, očevicima događaja, pripadnicima zaštitarskih i spasilačkih službi i drugim profesionalnim pomagačima, tj. svima koji osjećaju da je krizni događaj utjecao na njihovo psihičko i tjelesno stanje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA