28.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiTRAGOM PITANJA: "Sanitat" banke u Gružu dodjeljuje na temelju rješenja OPG-a, ne...

TRAGOM PITANJA: “Sanitat” banke u Gružu dodjeljuje na temelju rješenja OPG-a, ne može kontrolirati jesu li preprodavači

U nedavnom intervjuu koji smo napravili s Perom Vukićem iz Konavala koji tvrdi kako njegov OPG ima najveću vlastitu proizvodnju, snažno je odjeknula njegova kritika o nemogućnosti da dobiju umjesto jednog, dva banka na gruškoj placi. Stoga smo u “Sanitatu” zatražili odgovore na neka pitanja koja su se nametnula iz razgovora koji smo vodili s konavoskim poljoprivrednikom.

Dva života Pera Vukića, domaćina iz Konavala: prije 50 godina diplomirao ekonomiju, a ne žali što je izabrao biti poljoprivrednik

Na koji se način vrši dodjela banaka u Gružu, prvo je pitanje koje smo postavili Upravi Sanitata:

-Dodjela banaka na dubrovačkim tržnicama izvršena je davnih dana, o čemu nažalost u evidenciji nemamo podatak/zapisnik kojim bismo Vam obrazložili redoslijed i kriterij dodjele, no korištenje kao i međusobne obveze regulirane su Tržnim redom.

Tržni red, cjenik isporuke komunalne usluge javnih tržnica na malo na području Grada Dubrovnika javni su dokumenti i objavljeni su kako na internetskim stranicama Društva, tako i na svakoj tržnici gdje je dostupan i plan rasporeda stolova/banaka.

Na gruškoj placi su moguća 162 prodajna mjesta

Čime zakupci banaka dokazuju i ostvaruju pravo korištenja radnih površina na tržnicama i koliko je “Sanitat” u mogućnosti kriterije za dodjelu “brusiti” na temelju njihove vlastite proizvodnje, a ne tzv. “fantomskih OPG-ova”?

-Zakupnici kao dokaz o obavljanju djelatnosti dostavljaju Rješenje o OPG-u/Zelenu karticu OPG-a odnosno Rješenje o obrtu. Društvo nema ovlasti kontrolirati proizvodnju (vrste, količine) već su one predmet inspekcijskih nadzora.

Konkretno, Placa Gruž ima mogućnost formiranja 162 prodajna mjesta veličine 1m, gdje pojedini zakupci zakupljuju metar, odnosno 2 metra prostora za prodaju robe. Na gruškoj placi postoje slobodna prodajna mjesta za zainteresirane subjekte. Prodajnih mjesta od 2 metra u kontinuitetu imamo na raspolaganju, no ne postoji interes zakupaca za pojedine “zone” na tržnici.

U široj javnosti nedavno je odjeknula kritika konavoskog poljoprivrednika Pera Vukića kako kao jedan od najvećih, ako ne i najveći OPG s vlastitom proizvodnjom ne može dobiti dva metra banka u Gružu usprkos tradiciji dolaska na isto mjesto od 50 godina.

-Sa zakupcima je obavljen razgovor da se utvrdi stvarno stanje, te potrebe za dodatnim bancima. Gospodin Vukić nam je na sastanku iznio svoj zahtjev te smo ponudili rješenje sukladno mogućnostima na placi – odgovaraju iz Sanitata.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA