Tko su odvažni zakupci zimskih kućica u ovoj neizvjesnoj godini?

Nije baš trebalo tražiti vezu da bi se dobio posao pružatelja usluga u zimskim kućicama ove godine na nekoliko lokacija u Gradu. Za 25 raspisanih kućica, pristiglo je tek pet ponuda i to za dvije na Stradunu, dvije na Pilama i jednu u Gružu. Financijski problemi koje je masovno poduzetnicima donijela ova covid 2020., neizvjesnost sljedeće sezone, a pomalo i bezvoljnost kumovali su slabom interesu za zakup kućica. Ni cijene po kojima ih je grad ponudio, ruku na srce, nisu bile poticajne. Dapače. Epidemiološke mjere kroje i privatne živote, sve češće odluke nisu u našim rukama. Tako je bilo i u ovom slučaju, jer nitko danas ne može jamčiti što će biti u prosincu i hoće li Grad smjeti i moći svojim sugrađanima priuštiti programe i sadržaje za zabavu na Stradunu, unutar zidina.

Neki ipak misle da se isplati riskirati. Pa su tako svoje ponude za kućice na Stradunu predali tvrtka “Raj investicije” i Ugostiteljski obrt Prekala, već jako dobro poznat dubrovačkoj javnosti. Zanimljivo je da je Stradun bio mamac za poduzetnike s Pelješca i Konavala. Raj investicije, naime, stižu iz Janjine i kao vlasnik im se spominje Robert Anthony Jasprica. Oni će u svojoj ponudi imati marende i slane delicije, te neizbježne, na veselje mnogih, kobasice. Iza Prekale koja osvaja svojim slatkim zalogajima i dolazi s Grude stoji mladi dvojac, Antonio Vidak i Boris Čupić.

Na Brsalje stižu društva Stopover j.d.o.o i Lokalno j.d.o.o, iza prvog stoje Ana Car i Mario Špero, a iza drugog, Marija Papak. Na tim dvjema kućicama će biti kombinacija slatko – slanih jela.

Za grušku kućicu interes je pokazalo društvo iz Zatona, Tourist Solution j.d.o.o iza kojega stoji Dubravka Oršulić. Oni će u svojoj ponudi također imati slana jela i marende, te slatkiše bez kojih je kraj godine nezamisliv.

To je petoro odvažnih za ovu izazovnu 2020.-tu.

OTVORENE PONUDE: pet zainteresiranih za zimske kućice, od toga za dvije na Stradunu

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.