19.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 29 rujna, 2022
NaslovnicaVijestiTko nema uvjete za samoizolaciju, neka se javi epidemiolozima - podaci županijskog...

Tko nema uvjete za samoizolaciju, neka se javi epidemiolozima – podaci županijskog stožera su točni

Novinari su na konferenciji za javnost pitali za slučaj u Konavlima, jer se članica obitelji zaražene u ZL Dubrovnik, koja nema uvjete za samoizolaciju u vlastitom domu, jučer obratila medijima.

„Mi imamo u pripremi hotel Sumratin gdje možemo smjestiti odmah osobe koje nemaju mogućnost samoizolacije, mogu nam se javiti. Trenutno i u bolnici imamo mjesta za dvoje- troje takvih pacijenata.”, odgovorio je na novinarski upit ravnatelj OB Dubrovnik Mario Bekić, dodavši kako je hotel Sumratin spreman i da se može danas otvoriti za takve slučajeve, ali je prioritet zbog kapaciteta dan Studentskom domu.

“Inače za sve pacijente koji su zbog blagih simptoma vraćeni doma, još jednom apeliram da se pridržavaju vremena za uzimanje uzoraka od 10 do 13 sati u šatoru ispred Zaraznog odjela bolnice”, naglasio je Bekić.

„Ukoliko postoji neki problem, oboljeli i njihove obitelji se mogu javiti našim epidemiolozima. Upute su da ljudi s blagim simptomima idu u kućnu samoizolaciju, ako ne postoje uvjeti u kućanstvu, postoje rješenja, ali neka se nama obrate“, dodao je Mato Lakić, ravatelj ZZJZ DNŽ na pitanje o slučaju u Konavlima.

Lakić je među ostalim kazao kako je Zavod dosada obradio 254 kontakta zaraženih i kako je najvažnije da ne dođe do zaraze u zdravstvenim ustanovama, prije svega u bolnici i domovima za starije.

O problemu nepodudaranja brojeva županijskog i nacionalnog stožera, čemu smo svjedočili jučer, Joško Cebalo, kazao je da je došlo do greške u sustavu u zagrebačkom laboratoriju, koji je za tri osobe upisao krivu, zagrebačku adresu prebivališta. Na traženje Stožera DNŽ to je ispravljeno, dok su brojke na razini cijele Hrvatske, točne.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

KOMENTAR TJEDNA