15.8 C
Dubrovnik
Utorak, 23 travnja, 2024
NaslovnicaVijestiTko će biti novi ravnatelj/ica Doma za starije i nemoćne Dubrovnik? Javilo...

Tko će biti novi ravnatelj/ica Doma za starije i nemoćne Dubrovnik? Javilo se četvero kandidata.

Završio je natječaj za izbor nove ravnateljice ili ravnatelja Doma za starije i nemoćne Dubrovnik, koji je raspisan 9. studenog ove godine. Kako neslužbeno saznajemo na natječaj su pristigle četiri prijave i to ona sadašnje ravnateljice Marine Sambrailo, zatim prijava Ivice Puljića, koji trenutno radi u Uredu župana, gdje je zadužen za odnose s medijima. Na natječaj su se javile i Laura Zoranić te Dolores Di Ceglie.

S kandidatima su odrađeni i razgovori te u ponedjeljak 9. siječnja ističe rok od 45 dana za izbor ravnatelj-a/-ice.

Treba napomenuti kako je izmjena Zakona o socijalnoj skrbi, kojom je ukinuta stavka prema kojoj su ravnatelji ovakvih domova morali imati 5 godina iskustva u socijali, otvorila vrata kandidatima koji takvo iskustvo nemaju, pa je zato ovaj natječaj privukao veći broj prijavljenih.

Upravno vijeća Doma za starije, kojim predsjeda dr. Katarina Doršner vjerojatno će već tijekom sljedećeg tjedna donijeti odluku o ravnatelju ili ravnateljici. Teško je očekivati da će aktualna ravnateljica Sambrailo, nakon nepravilnosti u radu, koje je potvrdio Državni inspektorat dobiti povjerenje za još jedan mandat. No bit će zanimljivo vidjeti kako će se novi ravnatelj ili ravnateljica, bez iskustva u obavljanju poslova u socijali te s mnoštvom naslijeđenih problema snaći u novoj, ali i vrlo odgovornoj ulozi.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA