19.8 C
Dubrovnik
Utorak, 28 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiTJEDNI PREGLED: Dom umirovljenika u Gružu i ulaganje u Gornja sela

TJEDNI PREGLED: Dom umirovljenika u Gružu i ulaganje u Gornja sela

Protekli tjedan objavljeno je otvoreno natjecanje za nabavu radova na projektu „Rekonstrukcija (dogradnja i nadogradnja) Hotela Gruž u dom za starije i nemoćne osobe tipa hotel“, pri kraju su radovi na cesti Kliševo-Mrčevo, a uređen je i sportski teren u Ljupču, a rekonstruira se i javna rasvjeta dijela Zlatnog potoka.

PRVI REZULTATI ZBORA GRAĐANA Rekonstrukcija javne rasvjete dijela Zlatnog potoka

Započeli su radovi na rekonstrukciji javne rasvjete dijela naselja Zlatni potok, a isti su potaknuti zahtjevima sugrađana iznesenim na zboru građana Gradskog kotara Ploče iza Grada. Uz nedavnu sanaciju kamenog pločnika poviše Banja, rekonstrukcija javne rasvjete na trasi hotela Belvedere prvi je rezultat navedenog Zbora.

Naime, na potezu od hotela Belvedere do skretanja koje vodi prema Orsuli u Ulici Frana Supila provode se iskopi i kabliranje trase, a uslijedit će bojanje 11 stupova javne rasvjete te montaža energetski učinkovitih svjetiljki na iste.

Radovi vrijedni 73,704,88 kuna s PDV-om izvode se u sklopu godišnjeg plana aktivnosti redovnog i investicijskog održavanja sustava javne rasvjete nadležnog Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu Grada Dubrovnika, a izvodi ih ugovorni izvođač Elektro-Team d.o.o..

Uskoro gradnja doma umirovljenika u Gružu

Hotel Gruž objavio je otvoreno nadmetanje za nabavu radova na projektu „Rekonstrukcija (dogradnja i nadogradnja) Hotela Gruž u dom za starije i nemoćne osobe tipa hotel“. Dom će raspolagati s 48 ležajeva u 32 smještajne jedinice, i to 16 jednokrevetnih soba, 13 dvokrevetnih i tri apartmana. U suterenu su predviđene i tri jednokrevetne sobe za osobe s invaliditetom i osobe smanjene pokretljivosti.

Objekt će u konačnici imati nešto više od 1.300 kvadratnih metara, s tim da će se od postojeće građevine zadržati 690 m², dok će se dio garaže i krovište srušiti kako bi se nadogradilo dodatnih 620 m². Prenamjenom zgrade dobit će se koristan prostor podijeljen na suteren, prizemlje, prvi i drugi kat te potkrovlje, uz racionalizaciju troškova i optimalnu kvalitetu smještaja. U objekt će se ugraditi dizalo, sve sobe imat će direktan pristup kupaonicama, a gotovo trećina njih će imati lođe.

Za dodatnu udobnost korisnika, predviđen je i prostrani dnevni boravak s kafićem te velika terasa. U suterenu će biti smješten prostor za pogon s praonicom, spremišta, prostor za osoblje te čajna kuhinja, dok će se prostor uprave nalaziti na novoizgrađenom sjeverozapadnom dijelu.

Izgradnjom doma umirovljenika u Gružu zadovoljit će se dio potrebe smještaja dubrovačkih umirovljenika. Uz novi dom kod Opće bolnice za 200 stalnih i 70 dnevnih korisnika usluga, čija je gradnja u planu za 2021. godinu, riječ je o prioritetu ove gradske uprave u segmentu društvene infrastrukture Grada Dubrovnika. Prema projektnom zadatku, rok trajanja rekonstrukcije je 12 mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao, a ukupna procijenjena vrijednost nabave iznosi 17 milijuna kuna.

Ponude za izvođenje radova moraju biti zaprimljene najkasnije do 16. ožujka 2020. zaključno u 12 sati na adresi Hotela Gruž, bez obzira na način dostave, a dokumentacija je dostupna na internetskoj stranici dioničkog društva Hotel Gruž.

Pri kraju radovi na cesti Kliševo-Mrčevo

Sanacija nerazvrstane ceste Kliševo-Mrčevo duge 3,2 kilometra privodi se kraju. Investicija u Gornjim selima vrijedna je oko 8,5 milijuna kuna, a obuhvaća sanaciju ceste od 5,5 metara, postavljanje zaštitne cestovne ograde na pojedinim dijelovima, dok će se na ulazu u mjesta postaviti i nova javna rasvjeta te nogostup. Sanaciju izvodi tvrtka Tehnogradnja, a radove je prošli tjedan obišao gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima, istaknuvši kako je započeto i projektiranje ceste od Mrčeva do Riđice, s ciljem spajanja na Majkove.

– Ova cestovna investicija u budućnosti će zasigurno povećati kvalitetu života na Gornjim selima, omogućiti normalno komuniciranje, širenje obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i dolazak izletničkih autobusa te bržu povezanost sa Gradom Dubrovnikom. Upravo će osiguravanje kvalitetne infrastrukture omogućiti mladima ljudima bolju perspektivu za ostanak u Gornjim selima i povratak ljudi na područje Dubrovačkog primorja – naglasio je gradonačelnik Franković prilikom obilaska.

Govoreći o nastavku ulaganja u cestovnu povezanost ovog područja, rekao je i kako je u tijeku projektiranje ceste koja će spojiti Osojnik s Ljupčem. Jedan je to od najvažnijih prometnih infrastrukturnih projekata u svrhu povezivanja s Pobrežjem te konačno s Mostom dr. Franja Tuđmana, čime će se otvoriti novi alternativni koridor povezivanja gradskog područja s Gornjim selima te dalje prema Dubrovačkom primorju.

Uređen sportski teren u Ljupču

Završeni su radovi uređenja sportskog igrališta u Ljupču koje je prema nalogu Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu izvela tvrtka Tehnogradnja d.o.o., ugovorni izvođač za održavanje dječjih igrališta i sportskih terena na području Grada Dubrovnika.

U sklopu radova postavljena je ogradna konstrukcija visine dva metra s ulaznim vratima i žičanom ispunom. Izgrađen je betonski zid visine jednog i pol metra, uređeni su potporni zidovi te je izrađena podloga od lako armirane podne glazure debljine pet centimetara. Nabavljena i postavljena košarkaška konstrukcija s tablom, obručem i mrežicom te je iscrtano igralište za basket.

Vrijednost ovog ulaganja u prostore za sport i rekreaciju iznosi 80.000 kuna s PDV-om.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA