11.8 C
Dubrovnik
Subota, 3 prosinca, 2022
NaslovnicaVijestiTjedan karijera na dubrovačkom Sveučilištu: stiže astronom koji upozorava da je budućnost...

Tjedan karijera na dubrovačkom Sveučilištu: stiže astronom koji upozorava da je budućnost već počela

Danas počinje Tjedan karijera na dubrovačkom Sveučilištu! Od 2. do 7. ožujka 2020. održat će se niz zanimljivih događanja, sve objedinjeno temom „Komu pripada budućnost?“, a ujedno je to i naslov središnjeg događanja – predavanja astronoma Korada Korlevića, koje će se održati u četvrtak, 5. ožujka 2020., u 10 sati, na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju.

Što budućnost donosi čovječanstvu ili pojedincu? Što već znamo, a što nas čeka? Pitanja su to koja uvijek intrigiraju stručnjake i futuriste. Uz stečenu diplomu, važno je cjeloživotno usavršavanje i stjecanje znanja i vještina. Ići u korak s novim tehnologijama nije dovoljno za uspjeh. Od zaposlenika se danas traži kreativnost, originalnost, kritičko razmišljanje, vještine uvjeravanja i pregovaranja, usmjerenost na detalje. Uz to, do izražaja sve više dolazi i emocionalna inteligencija kao bitna osobina zaposlenika. 

I ove će se godine održati okrugli stol: Razvoj modula upravljanja vlastitom karijerom na visokim učilištima, u suradnji s Agencijom za znanost i visoko obrazovanje. Kao i prošle godine, jedan je panel u organizaciji Alumni kluba, na kojem će se govoriti o važnosti povezivanja poslovnog sektora i visokog obrazovanja. Ove će se godine prvi put održati i radionica za poslodavce s temom: „Kako se pripremiti za studente?“. Dodatno, upriličit će se i predstavljanje knjige „Kako preživjeti u suvremenoj džungli?“ psihologa Sandra Kraljevića. Sva događanja Tjedna karijera otvorena su za zainteresiranu javnost, a namijenjena prije svega studentima.

Cijeli program pogledajte OVDJE

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

KOMENTAR TJEDNA