30.8 C
Dubrovnik
Petak, 12 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleTadašnji reporter dubrovnikTV.neta, Mario Jurič se prisjetio susreta s legendarnom Tinom Turner...

Tadašnji reporter dubrovnikTV.neta, Mario Jurič se prisjetio susreta s legendarnom Tinom Turner u Gružu

Napustila nas je ikona glazbene rock scene – Tina Turner. Pjevačica koja je odolijevala vremenu i životu koji joj je često stavljao teške prepreke na putu. Otišla je snažna duša i zarazna pozitivna energija. A Mario Jurič, nekadašnji reporter dubrovnikTV.net-a prisjetio se susreta s njome u kolovozu 2012. kada je s prijateljima “slavila ljeto” na jahti u Gružu.

Mario je napisao na svom fb profilu:

Bio je to običan ljetni dan u Dubrovniku. Sve dok nisam doznao – Tina Turner je sletjela u Čilipe i kreće u Grad!

Brzinom munje stvorili smo se ispred njezine jahte usidrene u Gružu, jer ne dolazi rock ikona svaki dan u Hrvatsku. Bile su tu i naše legende – Dado Belin i Nino Ogresta.

Tina se netom ukrcala. S prijateljima je otvarala brojne kutije s poklonima, smijali su se i nazdravljali. Radovali nekim novim zajedničkim trenucima i smiraju na našem moru.

No, moja novinarska radoznalost nije izdržala. Htio sam razgovarati s njom.

Više puta sam “dreknuo” kako bi je htjeli nešto pitati, a ona i njezino društvo dalo je mig da pričekamo. Bio sam zabezeknut – djelovalo je nemoguće da će velika Tina Turner meni/nama dati izjavu. (Dobiti izjavu u kameru slavne osobe zna biti poprilično teško. Pogotovo ako je na odmoru. Sjećam se da, primjerice, Michael Jordan nije htio potpisati loptu djevojčici koja ga je čekala da završi s ručkom.)

Nakon nekoliko minuta Tina se ustala od stola i počela veselo mahati rukama uz svoj zarazni osmijeh. Diva je odvojila vrijeme za razgovor s nama! “Vaš grad je prekrasan”, kazala je šaljući nam poljubac. Djelovalo je kao da slave nečiji rođendan, a ona je rekla kako je sve to jedno ljetno druženje, vratila se prijateljima i nastavila pjevušiti. Onako sretno šokirani čemu smo upravo svjedočili ostavili smo ih da uživaju.

Neki će reći – što je tu posebno? Drugačije je jer neke naše “zvijezde” ne bi progovorile na upit novinara ni kad bi im kamera bila na nosu, dok je ova dama pokazala kako se odnosi prema medijima, a samim time i javnosti kojoj se događaj prenosi. Gledali su to mnogi. Videosnimke i fotografije opuštene i vesele kraljice pozornice za njenog kratkog boravka u Dubrovniku prenijeli su svi domaći i brojni svjetski mediji.

Lekcija je to o odnosu prema drugima, znak poštivanja našega posla. Velika lekcija i jedna lijepa uspomena od jedne od najvećih. Ikad. Simply the best! RIP Tina! – napisao je Mario Jurič na svom fb profilu.

Tina Turner u Dubrovniku

Snimatelj: DAMIR BELIN, novinar: MARIO JURIČ

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA