Sveučilište u Dubrovniku po prvi put na međunarodnim ljestvicama izvrsnosti

Sveučilište u Dubrovniku prvi put od svog osnutka se našlo na nekoj međunarodnoj ljestvici izvrsnosti, objavio je putem svog Facebook profila prorektor Nebojša Stojčić.

Na prije par dana objavljenoj ljestvici U-Multirank čiju objavu financira Europska komisija UNIDU se našao na 616. mjestu od 748 EU visokoobrazovnih institucija obuhvaćenih rangiranjem. Iza nas su ostala i neka veća, bogatija i starija Sveučilišta pa ne možemo biti nezadovoljni.

Područje u kojem smo najbolje ocijenjeni je znanstvena i studentska internacionalizacija gdje smo već godinama predvodnik u internacionalizaciji nastavnog procesa u Hrvatskoj dok je samo u 2019. zabilježen rast publikacija u znanstvenim časopisima prvog i drugog kvartila (Q1 i Q2) od 150% te gotovo 17 milijuna kuna ugovorenih međunarodnih znanstvenih projekata.

Iz Hrvatske je u izdanju 2020 uključeno sedam visokoobrazovnih institucija (Sveučilišta u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Osijeku i Dubrovniku, Veleučilište u Šibeniku te ZŠEM) od kojih je najviše rangirano Sveučilište u Splitu na 335. mjestu. UNIDU je unutar Hrvatske na 4. mjestu iza Sveučilišta u Splitu, Zagrebu i Rijeci.

Hvala svim našim znanstvenicima i nastavnicima koji su ugradili dio sebe u ovu priču”, poručio je Stojčić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.