32.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 17 srpnja, 2024
NaslovnicaSportFOTO: Svečanom akademijom obilježen 50. rođendan kluba i 100 godina vaterpola u...

FOTO: Svečanom akademijom obilježen 50. rođendan kluba i 100 godina vaterpola u Cavtatu

Brojni članovi i prijatelji Vaterpolskog kluba Cavtat okupili su se u Ljetnom kinu Cavtat radi svečane akademije kojom su proslavili 100. obljetnicu igranja vaterpola u Cavtatu i 50. obljetnicu osnivanja kluba.

Nakon što je Limena glazba Cavtat odsvirala državnu himnu i minutom šutnje odana počast „svima koji su svoje živote dali za domovinu nam Hrvatsku i sve one koji su bili dijelom Vaterpolskog klub Cavtat, a danas više nisu s nama“, pod spretnim vodstvom poznatog voditelja Ivice Puljića otpočeo je svečani i zabavni program tijekom kojega desetci fotografija iz povijesti cavtatskog vaterpola projicirani su na kino-platno iza pozornice. 

Povijest VK Cavtat u fotografijama možete pogledati OVDJE.

Okupljenima su se prvo obratio predsjednik kluba Gašpar Butigan, koji je zahvalio Zoranu Čaglju – prethodniku koji je klub posložio i operativno i materijalno te mu ga takvog uredno predao u vodstvo, te potom biranim riječima o treneru pom. kap. Ivici Morettiju, vrlom dugogodišnjem djelatniku u klubu Svetku Fatoviću i, vidljivo ganut, o svome prerano preminulom prijatelju i proslavljenom vaterpolistu Ivu Ivanišu.

Riječ je zatim preuzeo načelnik Općine Konavle Božo Lasić. Usredotočivši se na sadašnjost i budućnost kluba, načelnik je istaknuo trenericu Matijanu Staničić i trenere Pava Pulića te Andija Dropca kao najzaslužnije ponajprije za pravilan odgoj djece u klubu, zatim za izvanredne natjecateljske uspjehe, uključivo osvajanje Prvenstva Hrvatske u 2022.     

Još jedna milozvučna izvedba Limene glazbe Cavtat, sada tradicionalnog cavtatskog napjeva – svojevrsne cavtajske himne „Kamen mali“, prethodovala je dodjeli zahvalnica, priznanja i nagrada „onima koji su bili bitne karike u dugogodišnjoj klupskoj tradiciji“. Ispred Vaterpolskog kluba Cavtat, laureatima su ih uručili Gašpar Butigan, Vlaho Rajčević, Miho Bobić, Pavo Pulić i Zoran Čagalj:

(zahvalnice) Općina Konavle, Zračna luka Dubrovnik, Vaterpolski savez Dubrovačko-neretvanske županije, Vaterpolski klub Jug AO, Vaterpolski klub KPK, Vaterpolski klub Gusar, Vaterpolski klub Vukovar;

(priznanja) pok. Ivo Ivaniš, pok. Marko Guljelmović, pok. Milo Fiorović, pok. Pavo Miljanović, Jakša Bošković, Goran Sukno i Ivo Bobić; (nagrade za životno djelo) pok. Ivica Moretti i pok. Svetko Fatović.

Ovu cavtajsku večer uzveličale su i Cavtatske mažoretke izvrsno izvedenom koreografijom na Linđove note te momčad najmlađih cavtatskih vaterpolista izlaskom na pozornicu uz zvuke himne Vaterpolskog kluba Cavtat „Pobjedu nosimo“.

U ime laureata okupljenima se potom nakratko obratio proslavljeni vaterpolist i dugogodišnji djelatnik u vaterpolu Goran Sukno, a prije zaključenja svečane akademije prigodnim vatrometom i tratamenta koji je uslijedio, okupljene je dodatno razdragao cavtatski pjevač Vinko Brautović s tri svoje uspješnice.

Vinko Rožić

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA