32.8 C
Dubrovnik
Utorak, 16 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiSvečano i emotivno u OŠ Lapad /50 godina u zgradi na Glavici...

Svečano i emotivno u OŠ Lapad /50 godina u zgradi na Glavici pod Dulčićevim suncem znanja

U OŠ Lapad prigodnim programom obilježeno je 50 godina rada u zgradi na Glavici, kako je zamjenica Tepšić kao jedna od učenika koja je među prvima ušla u tada novu zgradu škole, onda je bila impozantna, a i danas je jedna od najljepših škola i to ne samo u našem Gradu. Na priredbi koju su vodili učenici uz školski zbor pridružili su im se i bivši učitelji, profesori, ali i neki od bivših učenika, malo je reći da je bilo lijepo i emotivno.

Okupljenima se na početku obratila ravnateljica škole Nikolina Soko, njezin pozdravni govor prenosimo u nastavku.

Dobar dan svima! Veseli i srdačani pozdrav poštovanim i dragim gostima, suradnicima, roditeljima, djelatnicima škole i učenicima u svečanoj prigodi 50 godina rada zgrade osnovne škole Lapad i Dana naše škole.

Pozdravljam članove medija koji su se odazvali pozivu i koji svih ovih godina prate aktivnosti škole i koji nas podržavanju. Zadovoljni smo što je s nama u ime gradonačelnika Grada Dubrovnika gđa Jelka Tepšić, dogradonačelnica, Dživo Brčić pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport, kulturu socijalnu skrb i civilno društvo. Pozdravljam župnika župe sv.Mihajla don Roberta Ćibarića, gđu Mariju Đurović zamjenicu ravnateljice Caritasa Dubrovačke Biskupije, Nikšu Matić ravnatelja Doma Marina Držića i Tonka Smokvinu ravnatelja UGD, drage kolegice, ravnateljice osnovnih škola Grada Dubrovnika, predstavnike Školskog odbora OŠ Lapad, predstavnike Vijeća roditelja OŠ Lapada, sve bivše ravnateljice naše škole koje su nam se danas pridružile, umirovljene djelatnike i ostale važne i vrijedne suradnike, pomagače u velikim i bogatim aktivnostima koje provodimo u cilju ostvarivanja vizije i misije naše škole.

Osnovna škola Lapad utemeljena je davne 1944.g. kao četverogodišnja škola te se mijenjajući lokacije rada od Vile Dalmacije, Vile Elite, današnjeg Hotela Kazbek i Ekonomskog fakulteta, smjestila u današnju velebnu zgradu koja je 11.rujna 1973. otvorila svoja vrata.

Tadašnji ravnatelj bio je pok. Marko Milković, dugogodišnji ravnatelj OŠ Lapad. Rad škole temeljio se na visoko obučenom osoblju škole čiji je koncept bio osposobiti učenike koji će biti sposobni prihvatiti nove izazove. Odgovornim poučavanjem sa sposobnošću brze prilagodbe na promjene i danas se trudimo imati prepoznatljivu školu čiji učenici razvijaju vrijedna životna postignuća i postaju ljudima koji su spremni za život u globalnom društvu. Njeguje se multikulturalnosti, a svojim aktivnostima i rezultatima rada Osnovna škola Lapad prepoznatljiva je u svojoj sredini, na županijskoj, regionalnoj i državnoj razini, posebice po humanitarnim akcijama i sportskim uspjesima.

Osnovna škola Lapad oduvijek spada među najuzornije odgojno-obrazovne ustanove te se uspješno odupire svim nedaćama i teškoćama vremena u kojem živi. U prilog tome govori i činjenica da je Osnovnoj školi Lapad dodijeljenja Plaketa Dubrovnika za značajne rezultate u odgojno-obrazovnoj djelatnosti i društvenim aktivnostima 1985.g. Slaveći 50 godina rada u ovim prostorima sumiramo i planiramo budućnost uz veliki ponos.

Kako je Johan W. Goethe rekao: „Tko ne ide naprijed taj nazaduje.“ Danas ne želim govoriti o statistikama i nabrajati mnogobrojne uspjehe i aktivnosti koje postižemo i redovno objavljujemo , već se želim zahvaliti i izraziti zahvalnost svima koji su svojim trudom, talentom ili nesebičnom ljudskom dobrotom svakodnevno doprinosili i doprinose razvoju naše škole. Čestitam svim učenicima, roditeljima, učiteljima stručnim suradnicima i ostalim djelatnicima Dan osnovne škole Lapad.

Suradnja sviju nas je jamac za uspjeh svim budućim generacijama učenika Osnovne škole Lapad. Čestitam pobjednici prvog natjecanja „Lapad traži zvijedu“ učenici Luciji Metković, svim sudionicima, učenicima-volonterima i koordinatorici nastavnici Aneli Barčić na uspješnoj organizaciji i provedbi. Zahvaljujem još jednom svima na dolasku i preporučam program naših učenika i njihovih vrijednih mentora, sa moderatoricom glavnog dijela, nastavnicom Lenkom Violić Fjorović.

Zanimljivo je da u školi od otvorenja na današnjoj adresi i dalje rade 4 učiteljice koje su ispratile generacije i generacije učenika. Učiteljice Ivana Lučić sa svojim kolegicama danas je posebno emotivna: “Kad je naša škola na Glavici otvorila svoja nova vrata, Roberta (Skvrce, op.a.), Mage (Margarita Milat, op.a.), Zdenka (Kunić,op.a.) i ja, tada male, bezbrižne djevojčice ponosno smo u nju ušle. To je bilo prije 50 godina, a nas četiri još nismo iz nje izašle. Sretan Dan škole!”

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA