26.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 14 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiSvečano obilježena 20. obljetnica otkrivanja spomenika hrvatskim braniteljima poginulim na Osojniku

Svečano obilježena 20. obljetnica otkrivanja spomenika hrvatskim braniteljima poginulim na Osojniku

Svečano je danas obilježena 20. obljetnica otkrivanja spomenika hrvatskim braniteljima poginulima na širem području Osojnika. Tom prigodom, gradonačelnik Mato Franković, zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić, pročelnica Upravnog odjela za gospodarenje imovinom, opće i pravne poslove Marijeta Hladilo, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić i gradski vijećnik Krešimir Marković u ime Grada Dubrovnika položili su vijence i zapalili svijeće kao znak sjećanja na stradale branitelje. 

“Poštovane obitelji poginulih branitelja, poštovani branitelji, svi vi koji ste pristigli danas ovdje na ovo spomen mjesto, od Pule preko Splita, Kaštela, Solina, Omiša, Imotskoga, hvala vam što ste i ove godine ovdje sa nama. Prije 32 godine, započelo je brutalno razaranje sprsko-crnogorskih snaga krajnjeg juga Hrvatske, s jednim ciljem – da se ostvari velikosrpski san u kojem se u potpunosti treba zatrti identitet hrvatskog roda i hrvatskog naroda. Vi hrabri hrvatski branitelji, tada slabo naoružani, s velikim srcem, stali ste ispred višestruko nadmoćnijeg neprijatelja i obranili ste našu Domovinu. Braneći svoj dom, obranili ste hrvatsko ime, hrvatsku čast i dignitet i time pokazali vašu nevjerojatnu snagu. Poštovane obitelji, nikada vam nećemo moći reći dovoljno puta hvala. Ono što ste vi izgubili, vaše najmilije, nikad vam s nijednim činom nitko ne može nadomjestiti. Ali, danas zahvaljujući njihovoj žrtvi svi mi, živimo u slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj, koja je satkana na životima i krvlju vaših sinova”, riječi su koje je dubrovački gradonačelnik uputio u ovoj prilici. 

Uz delegaciju Grada Dubrovnika, vijence i svijeće kao znak pijeteta i prisjećanja položili su predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije, Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske, voditelj Službe za javni red i sigurnost Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Nikola Nalbani i načelnik Policijske postaje Dubrovnik Mato Udženija te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata i članovi obitelji poginulih hrvatskih branitelja. 

Prigodne riječi molitve za pokojne branitelje uputio je don Miroslav Karatović, župnik crkve sv. Jurja na Osojniku. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA