30.8 C
Dubrovnik
Utorak, 16 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiPrvi ovogodišnji zrakoplov Aeroflota sletio u Zračnu luku Dubrovnik, otvoren i covid...

Prvi ovogodišnji zrakoplov Aeroflota sletio u Zračnu luku Dubrovnik, otvoren i covid punkt

U Zračnoj luci Dubrovnik danas je upriličen svečani doček prvog ovogodišnjeg izravnog leta ruskog nacionalnog prijevoznika Aeroflot na liniji Moskva – Dubrovnik s kojim je doputovalo 86 putnika i pet članova posade. Frano Luetić, direktor ZLD, istaknuo je kako se radi o velikom danu. Naime, osim što je ovaj let označio povratak Aeroflota, danas je u dubrovačkoj zračnoj luci otvoren covid punkt, na kojem je svima kojime je to potrebno omogućeno antigensko i PCR testiranje, a od jutros je u funkciji i najmoderniji terminal za poslovnu avijaciju u Hrvatskoj.

Današnji let dočekali su direktorica Turističke zajednice Grada Dubrovnika Ana Hrnić i direktor Zračne luka Dubrovnik

“Današnje slijetanje Aeroflotova zrakoplova iz Moskve je značajan trenutak, pogotovo u pandemijskim vremenima. Veseli nas i dobra popunjenost zrakoplova, nadamo se da će tako biti i na svim budućim letovima. Hrvatska je na listi sigurnih zemalja u Rusiji i vlada veliki interese za dolaskom i u Dubrovnik, ali i u Hrvatsku. Proteklog tjedna u gradu se snimale i jedna popularna turistička emisija koja će uskoro biti prikazana u Rusiji. Nadamo se da će i to dodatno doprinijeti vidljivosti Hrvatske na ruskom tržištu”, kazala je Hrnić te se osvrnula na covid potvrde.

“Sjajno je da se to pokrenulo, a dalje je bitno da se usklade sva pravila na razini Europske unije. Pojedine države još uvijek imaju svoja pravila, ali vjerujem da se ide u smjeru jednoobraznog dokumenta koji će značajno svima olakšati putovanja” izjavila je Hrnić te se osvrnula na turističke rezultate u prvih pet mjeseci ove godine.

“Mislim da možemo biti zadovoljni. Dubrovnik je specifičan u odnosu na ostatak Hrvatske jer je se radi o avio-destinaciji. No, iz dana u dan imamo sve više letova, grad je živnuo, a turistički promet i rezultati bi od 15. lipnja trebali biti osjetno bolji”, zaključila je Hrnić te dodala da su nam sva tržište jednako važna.

“Vjerujem da će i ruski turisti doprinijeti dobrim rezultatima, kao i američki koje željno iščekujemo s početkom direktnih letova. Još uvijek smo na žutoj listi u Velikoj Britaniji, ali nadamo se da ćemo u skoro vrijeme prispjeti i na zelenu listu”, zaključila je.

Direktor Zračne luke Dubrovnik, Frano Luetić izrazio je zadovoljstvo zbog uvođenja redovite izravne linije Aeroflota na relaciji Moskva-Dubrovnik.

“Već na prvom letu pristiglo je 86 putnika, nadamo se da će svaki idući let biti još bolje popunjen. Smatram da se radi o kvalitetnim gostima koji će doprinijeti cjelokupnom turističkom sektoru. Situacije s pandemijom kako i u Hrvatskoj tako i diljem Europe je iz dana u dan sve bolje, stoga sam uvjeren da ćemo uistinu održati svakodnevne letove na ovoj liniji. U srpnju i kolovozu očekujemo izvrsnu situaciju što se tiče gostiju” kazao je te se osvrnuo na letove iz Velike Britanije.

“Britanci su činili skoro 30 posto gostiju u Zračnoj luci Dubrovnik, tako bi to trebalo biti i ubuduće. Situacija u Velikoj Britaniji još uvijek nije najbolja. Nadamo se da će letovi krenuti početkom srpnja. Četiri zrakoplovne kompanije su najavile svoj letove. Daljnjeg odgađanja ne bi trebalo biti”, smatra Luetić.

Od danas je u Zračnoj luci Dubrovnik otvoren i covid punkt, kao i najmoderniji terminal u Hrvatskoj za poslovno zrakoplovstvo.

“Današnji dan je vrlo značajan. Otvorili smo punkt za testiranje na kojem se vrši brzo antigensko, kao i PCR testiranje. Testiranje nije previđeno samo za putnike, već za sve kojima je ta usluga potrebna, bilo radnicima, bilo građanima, bilo gostima koji borave na našem području. Ugovor je potpisan s Croatia poliklinikom iz Zagreba, a korisnik usluge sam pokriva njen troška. Prošle godine smo imali jako malo putnika na redovitim linijama, međutim imali su jako dobru povezanost kad je u pitanju takozvana poslovna avijacija. Ove godine ta situacija će biti još bolja, pogotovo tu mislim na goste visoke platežne moći koji provode svoj odmor na jahtama diljem Jadrana. Upravo iz tog razloga smo u sklopu projekta koji je jednim dijelom financiran iz sredstava EU fondova izgradili terminal za poslovno zrakoplovstvo koji je jutros od 5:30 u funkciji. Radi se o modernom terminalnu sa svim mogućim sadržajima, od kontrole putovnica, carine, cateringa, VIP salona, pružamo kompletnu uslugu. Nadamo se da će ova usluga biti prepoznata širom svijeta”, istaknuo je direktor dubrovačke zračne luke te istaknuo kako će početkom srpnja Dubrovnik biti direktnim letovima biti povezan s New Yorkom.

Aeroflot je na redovnoj liniji za Dubrovnik letio 2014., a od danas pa do 30.rujna svakodnevno će povezivati Moskvu i Dubrovnik. Na liniji će prometovati zrakoplovi tipa Airbus A320 kapaciteta 140 sjedala i Airbus A321 kapaciteta 183 sjedala.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA