26.8 C
Dubrovnik
Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiSVEČANA SJEDNICA FESTIVALSKOG VIJEĆA Obuljen Koržinek pohvalila pripremljenost i organizaciju programa

SVEČANA SJEDNICA FESTIVALSKOG VIJEĆA Obuljen Koržinek pohvalila pripremljenost i organizaciju programa

Povodom otvaranja festivala održana je Svečana sjednica Vijeća Dubrovačkih ljetnih igara danas, 10. srpnja u podne u Festivalskoj palači u Dubrovniku. Pod predsjedanjem ministrice kulture i medija dr. sc. Nine Obuljen Koržinek,sudjelovali supredstavnici članova:zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Jelka Tepšić i zamjenik župana dubrovačko-neretvanskog Joško Cebalo, članica Vijeća Sanja Putica, kao i vodstvo Igara Ivana Medo Bogdanović, Dora Ruždjak Podolski i pomoćnici intendantice za dramski, odnosno glazbeni program Saša Božić i Tomislav Fačini.

Ministrica Obuljen Koržinek podsjetila je na iznimne okolnosti u kojima se organizira ovaj festival, ali i sve druge manifestacije u Hrvatskoj i u cijelom svijetu. U razdoblju ne samo neposredne zdravstvene krize, nego i ogromne neizvjesnosti koja bi u normalnim okolnostima potpuno onemogućila bilo kakvo planiranje, ministrica je pohvalila pripremljenost i organizaciju ovako zahtjevnog programa te izrazila nadu da će umjetnici izvedbama, ali i publika svojim prisustvom, posvjedočiti koliko je napora i stručnosti trebalo u osmišljavanju ovakvog programa.

Zahvalnost Ministarstvu kulture i medija RH na financijskoj podršci koja omogućuje bogat i raznolik program, kao i na kulturnoj strategiji općenito koja inzistira na vrijednostima koje čine dio hrvatskog identiteta i time nas stavljaju u europski kulturni obzor, izrazila je intendantica Igara Dora Ruždjak Podolski. Najavila je bogat dramski i glazbeni program koji može parirati svjetskim pozornicama te je istaknula kako Igre i dalje inzistiraju na vlastitoj, domaćoj produkciji od koje nikad ne bi trebale odustati jer je to upravo ono čime se ovaj festival izdvaja od drugih te ono što Igre čini Igrama. Ravnateljica Medo Bogdanović potvrdila je kako je festival na svim razinama spreman realizirati bogat program koji je pripremilo umjetničko vodstvo, ističući prošlogodišnje iskustvo organiziranja Igara u pandemijskim okolnostima kao dokaz sposobnosti nošenja s izazovima koji se nađu na putu.

Čestitavši vodstvu Igara na odlično pripremljenoj festivalskoj sezoni, predstavnici Grada i Županije još su jednom istaknuli svoju potporu, zaželjevši vodstvu i svim sudionicima uspješno festivalsko ljeto. Članica Vijeća Sanja Putica uputila je čestitke na organizaciji podsjećajući na to da iza Igara stoji malobrojan, ali iznimno stručan i entuzijastičan tim potpomognut djecom i mladima ovoga grada koji pomažu na pripremi festivala.

Sedamdeset i druge Dubrovačke ljetne igre svečano će biti otvorene večeras u 21 sat ispred crkve sv. Vlaha, a u 47 festivalskih dana publici će predstaviti gotovo 70 dramskih, glazbenih, plesnih, folklornih i drugih događanja na 15 scenskih i ambijentalnih lokacija grada Dubrovnika.

FOTO:Marin Frka

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA