32.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaKulturaSusret publike s Lorcom u predivnom ambijentu ljetnikovca Bunić-Kaboga

Susret publike s Lorcom u predivnom ambijentu ljetnikovca Bunić-Kaboga

Poetsko-glazbena večer Sunčani sat: Susret s Lorcom u izvedbi vokalnog ansambla Antiphonus te glumaca Glorije Dubelj i Marka Capora održana je sinoć u predivnom ambijentu ljetnikovca Bunić-Kaboga, a uz potporu zaklade Caboga Stiftung.

U park ljetnikovca Bunić-Kaboga sinoć je spojem poezije Federica Garcie Lorce i skladatelja Marija Castelnuovo-Tedesca, točnije njegova Romancera Gitana u izvedbi Antiphonusa te glumaca Glorije Dubelj i Marka Capora prizvana miris i rahlost Andaluzije. Nesvakidašnje pop-up događanje, specijalno kreirano za dubrovačku publiku u okruženju ljetnikovca Bunić-Kaboga, bilo je svojevrsna najava posljednje ovogodišnje festivalske dramske premijere, Lorcine Krvave svadbe. Skladba Romancero Gitano koja transponira folklor u područje umjetničke glazbe, ali i vjernosti stihu koji koketirajući s arhetipom crpi iz dubine kako bi stvorio opće mjesto, konkretno, opipljivo i suho; poput spaljene andaluške zemlje i bujnosti Granade, ujedinjena s Lorcinom poezijom stvorila je posebnu večer u predivnom ambijentu u Kabogi koji je bio ispunjen do posljednjeg mjesta, uz podsjetnik na to da su ulaznice za ovaj jedinstveni događaj preuzete u rekordnom roku. Okupljena publika zadovoljno je otišla kući, potvrdio je to i završni dugotrajni pljesak koji je umjetnike na poklon naveo više puta.

Program 73. Dubrovačkih ljetnih igara nastavlja se večeras, 11. kolovoza u 21:30 sati u atriju Kneževa dvora, koncertom vokalnog ansambla Antiphonus i ansambla Concerto dei venti, a koji će za festivalsku publiku izvesti skladbe baroknih skladatelja Scheidta, Bacha, Gabrielija, Scheina, Monteverdija te obradu da Palestrine.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA