7.8 C
Dubrovnik
Utorak, 7 prosinca, 2021
NaslovnicaVijestiSUKOB INTERESA U ZRAČNOJ LUCI: Plenković izbjegao pokretanje postupka, Frano Luetić se...

SUKOB INTERESA U ZRAČNOJ LUCI: Plenković izbjegao pokretanje postupka, Frano Luetić se mora izjasniti o zapošljavanju premijerovog šogora

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa povodom neanonimne prijave mogućeg sukoba interesa podnesene protiv dužnosnika Andreja Plenkovića predsjednika Vlade Republike Hrvatske – nije pokrenulo postupak, ali je zato Povjerenstvo pokrenulo postupak protiv direktora Zračne luke Dubrovnik, Frana Luetića, zbog moguće povrede zakona i zapošljavanja premijerovog šogora na radno mjesto direktora komercijalnog sektora – može se pročitati na službenoj stranici Povjerenstva koje je direktoru Luetiću dalo rok od 15 dana da se očituje o razlozima pokretanja ovog postupka te na ostale navode iz obrazloženja te odluke.

-Pokreće se postupak za odlučivanje o sukobu interesa protiv dužnosnika Frana Luetića, člana Uprave trgovačkog društva Zračna luka Dubrovnik d.o.o., zbog moguće povrede članka 5. stavka 1. ZSSI-a, koja proizlazi iz sklapanja Ugovora o radu od 19. ožujka 2018.g. s ………………..  na određeno vrijeme za radno mjesto direktora Sektora komercijalnih poslova temeljem diskrecijske ovlasti, a koji je s dužnosnikom Andrejom Plenkovićem u tazbinskom srodstvu, obzirom da je povodom obnašanja navedene dužnosti Frane Luetić u podređenom i zavisnom položaju u odnosu na dužnosnika Andreja Plenkovića, kao predsjednika Vlade Republike Hrvatske koja sudjeluje u postupku njegova imenovanja, čime je moglo doći do nesavjesnog, neodgovornog i pristranog postupanja – napisali su u Odluci Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, a koju je potpisala predsjednica Nataša Novaković.

Nadalje objašnjavaju kako iz navedenih okolnosti proizlazi da je moglo doći do nesavjesnog, neodgovornog i pristranog postupanja prilikom diskrecijskog odlučivanja o navedenom zasnivanju radnog odnosa, jer se dužnosnik nalazi u odnosu zavisnosti i podređenosti prema osobi o čijem povjerenju ovisi njegov daljnji status obnašatelja konkretne dužnosti, što upućuje da je džnosnik Frano Luetić počinio  moguću povredu članka 5. stavka 1. ZSSI-a.

Povjerenstvo traži od direktora Zračne luke Dubrovnik da dostavi očitovanje o zapošljavanju šogora od premijera Andreja Plenkovića na mjesto direktora Sektora komercijalnih poslova.

-Sukladno članku 39. stavku 3. ZSSI-a, poziva se dužnosnik Frano Luetić da u roku od 15 dana od dana primitka ove odluke dostavi Povjerenstvu pisano očitovanje u odnosu na razloge pokretanja ovog postupka kao i na ostale navode iz ovog obrazloženja. Slijedom svega navedenog, Povjerenstvo je donijelo odluku kao što je navedeno u izreci ovog akta – napisali su u odluci.

Cijeli tekst Odluke možete pročitati na linku koji slijedi:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić