12.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 26 veljače, 2024
NaslovnicaVijesti#studentipomažu Uključite se u printanje vizira za zaštitu medicinskog osoblja

#studentipomažu Uključite se u printanje vizira za zaštitu medicinskog osoblja

Hrvatski studentski zbor pokrenuo je akciju #studentipomažu, akciju izrade vizira za zaštitu medicinskog osoblja, a kolega s FESB-a, Slaven Damjanović, uspješno je  napravio nekoliko primjeraka koji su već u primjeni u KBC-u Split.

“Trenutno smo u potrazi za ljudima dobre volje koji bi, neovisno o svojoj lokaciji, pomogli pri izradi maski za svoje obližnje bolnice. Potrebni su nam 3D printeri koji bi izrađivali okvire vizira, na koje se postavlja plastična savitljiva folija koja štiti lice.” –izjavili su iz Hrvatskog studentskog zbora.

U nešto manje od 18 sati koliko traje akcija, više od 120 printera je pronašlo svoju ulogu u preko 24 grada kako bi nam pomogli u izradi zaštitne opreme za naše medicinsko osoblje.

 Još nije kasno priključiti se, stoga ako poznaješ ljude koji imaju 3D printer, elastične trake ili materijal za print, javi nam se na Instagramu i Facebooku, Hrvatskog studentskog zbora ili Studentskog zbora Sveučilišta u Dubrovniku, te pomozi akciji #studentipomazu.

Studentski zbor Sveučilišta u Dubrovniku, će se pobrinuti da osigura dovoljan broj vizira za Opću bolnicu Dubrovnik.

Zajednica tehničke kulture Dubrovnik, koja također sudjeluje u ovoj akciji, putem svog Facebook profila objavila je da je printanje vizira u punom zamahu, a obavili su tko sve sudjeluje u akciji.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA