30.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiStručni skup operacijskih sestara Hrvatske u Srebrenom

Stručni skup operacijskih sestara Hrvatske u Srebrenom

Danas je svečano otvoren 20. stručni skupa operacijskih sestara Hrvatske koji se od srijede 26. do subote 29. listopada održava u Hotelu Sheraton.

Ovogodišnji skup organiziran je pod krilaticom “Operacijska sestra instrumetarka – u očima bolesnika”, a obilježit će ga prezentacija iskustava i postojećih saznanja te usvajanje novosti u medicinskoj struci. Teme skupa koji je okupio veliki broj medicinskih i operacijskih sestara jesu perioperacijska skrb te uloga sestre instrumetarke u liječenju i pružanju pomoći pacijentima i bolesnicima.

Ovom prilikom dubrovački je gradonačelnik Mato Franković održao prigodni govor, uputivši neizmjernu zahvalu medicinskim i operacijskim sestrama na profesionalnosti, odgovornom pristupu u najtežim trenucima i predanosti svom pozivu.

“Operacijske sestre zauzimaju posebno mjesto kada je riječ o brizi prema pacijentu. Nerijetko se nalaze u vrlo stresnim situacijama i kompleksnim zadacima koji mogu utjecati na čovjekov život i zdravlje. U tim trenucima nastoje sačuvati svaki ljudski život i pružiti najbolju zdravstvenu skrb. Kako bi vaš rad bio još više prepoznat i cijenjen potrebno je u budućnosti nastaviti osnaživati usluge javnog zdravstva, omogućiti medicinskim sestrama, tehničarima i liječnicima uvjete putem kojih će lakše, brže i učinkovitije obavljati svoj posao i u konačnici riješiti sve izazove s kojima se suočavaju. U vremenu pandemije koja je potresla cijeli svijet stavili ste sebe i svoje zdravlje „na prvu liniju bojišnice“ djelujući time kao štit šire zajednice”, naglasio je gradonačelnik Franković u ovoj prilici.

Osvrnuo se na snažnu potporu Grada Dubrovnika usmjerenu prema zdrastvenim ustanovama i poboljšanju uvjeta rada.

“Poboljšavanjem infrastrukture, uvođenjem novih modernih tehnologija i materijala, te što je najvažnije ulaganjem u ljudske resurse, posebice mlade stručnjake, trudimo se podizati ljestvicu usluga u ovom segmentu. I ove godine izdvajamo 2,25 milijuna kuna za stipendije, a naglasak smo već nekoliko godina zaredom stavili na zanimanja u zdravstvu, ali i druga deficitarna zanimanja. Za stambeno zbrinjavanje medicinskog osoblja na Pobrežju, kao što smo obećali, pripremamo postupak izrade Urbanističkog plana uređenja. U skoroj budućnosti, tu će niknuti prekrasna nova zona življenja gdje će svoje mjesto putem poticajne stanogradnje pronaći i medicinski kadar”, zaključno je kazao gradonačelnik.

U ime Dubrovačko-neretvanske županije na otvaranju skupa okupljene je pozdravio zamjenik župana Joško Cebalo.

‘Sigurno da većina nas, dok nije potreba, zapravo vaš posao uzimamo zdravo za gotovo. No, vi se svakodnevno susrećete s najtežim slučajevima i u svakoj situaciji ste stručni i požrtvovni. Sigurno je da dokazujete da zapravo posao medicinske sestre nije posao nego poziv. Za nama su gotovo tri godine borbe s koronavirusom. Tu borbu na svojim leđima iznijeli ste upravo vi, naši zdravstveni djelatnici i još jednom pokazali da je naše zdravstvo kvalitetno, ali i da je stup tog zdravstva čovjek. Ja vam želim uspješan rad i uspješan skup i nadam se da ćete uspjeti uhvatiti vremena kako biste uživali i u ljepotama Župe dubrovačke, Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije’, poručio je zamjenik Cebalo.

Okupljenim zdravstvenim djelatnicama i djelatnicima obratili su se i glavna medicinska sestra u Općoj bolnici Dubrovnik Jelena Muhoberac, pročelnik kirurških djelatnosti u OB Dubrovnik Ivica Stojanović te predsjednica Hrvatskog društva operacijskih sestara Ivanka Budiselić – Vidaić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA