27.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaPolitikaSTRAH ILI AROGANCIJA / HDZ ne izlazi na izbore u Dubrovačkom primorju!?

STRAH ILI AROGANCIJA / HDZ ne izlazi na izbore u Dubrovačkom primorju!?

HDZ bojkotira izbore za mjesne odbore u Dubrovačkom primorju, što je posve jasno ukoliko se “zaviri” na zbirne i kandidacijske liste za koje će sutra glasati stanovnici te općine. Je li posrijedi strah od poraza ili arogancija najveće stranke čiji načelnik Nikola Knežić “drma” Dubrovačkim primorjem od 2009. kada je “preuzeo” čelnu poziciju od dotadašnjeg načelnika, današnjeg župana Nikole Dobroslavića? Što god bilo od toga, riječ je o nepoštivanju birača i stanovnika Dubrovačkog primorja, te omalovažavanju odlučivanja u najmanjim jedinicima samouprave od kojih mogu početi promjene po potrebi i na inicijativu stanovnika.

Mediji su, naime, danas dobili priopćenje od Vlaha Mozare, predsjednika Općinskog vijeća Dubrovačkog primorja da se sutra u toj općini provode izbori za mjesne odbore, a kojim poziva svoje sumještane da se odazovu i izađu na birališta. I to nakon 12 godina! Mozara je, podsjetimo, bio nezavisni kandidat na proteklim izborima za načelnika , a zbog kojega se HDZ-ov kandidat Knežić dobrano oznojio na proteklim lokalnim izborima, iako je u konačnici u drugom krugu pobijedio.

-U nedjelju (sutra, 14.5.) će se održati izbori za članove vijeća mjesnih odbora Općine Dubrovačko primorje. Nakon što su mjesni odbori ove Općine kroz prethodno razdoblje potpuno zanemareni i ugašeni, a sami izbori se nisu proveli više od desetljeća, mjesna samouprava sada se na velika vrata vraća i uspostavlja u Općini Dubrovačko primorje.

Svih 20 naselja je predložilo svoje kandidacijske liste, a moći ćete ih birati na biračkim mjestima u Banićima, Dolima, Liscu, Majkovima, Ošljemu, Smokovljanima, Slanomu i Topolom.

Za sve informacije možete se obratiti Izbornom povjerenstvu na broj 0976486429. Mjesni odbori su ključan dio samouprave i prosperiteta svakog naselja, stoga drage Primorke i Primorci svakako izađite na izbore u nedjelju i ne zaboravite ponijeti neki identifikacijski dokument – stoji u priopćenju Vlaha Mozare koje je stiglo na mail dubrovačkim medija danas. 

Uvidom u njegovu fb stranicu može se saznati i nekoliko zanimljivosti koje je istaknuo 29. travnja kada je procedura prijavljivanja lista bila okončana. Pa se može vidjeti da je:

Svako od 20 naselja uspjelo okupiti listu za MO, iako neka sela imaju manje od 20 birača.

Najmlađa kandidacijska lista ima prosječnu starost kandidata 32 godine (Štedrica).

Jedna kandidacijska lista sastavljena je 100% od ženskih kandidata (Čepikuće).

Prva valjana kandidacijska lista zaprimljena je već prvi dan otvaranja prijava.

Iako nam se čini najzanimljivijom, Mozara informaciju o bojkotu HDZ-a koji ni u jednom naselju nije objavio svoju listu, ne ističe.

Svojim dosadašnjim radom i pobjedom na lokalnim izborima koja im je donijela većinu u Općinskom vijeću, mladi Dubrovačkog primorja pokazuju odlučnost na mijenjaju i poboljšavaju kvalitete života u Općini u kojoj su odlučili živjeti i raditi. Stoga im je samo za poželjeti da ustraju u svojoj nakani da Dubrovačko primorje naprave poželjnim mjestom za stanovanje ljudi koji i sami žele odlučivati o svojoj sudbini. Mjesni odbori su prva instanca u kojoj se pokazuje volja stanovnika i na kojoj se rješavaju njihove potrebe.

A koliko su bitni, pokazali su nedavni istovrsni izbori u Gradu Dubrovniku kojima je lokalni HDZ prionuo kao najvažnijima na svijetu.

Možda glas o tome još nije stigao do HDZ-a u Dubrovačkom primorju. A možda im je lakši osjećaj da su ignoranti nego gubitnici.

Sutra će se valjda i oglasiti netko iz stranke koja toliko dugo vlada Dubrovačkim primorjem.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA