5.8 C
Dubrovnik
Subota, 29 siječnja, 2022
NaslovnicaVijestiSTOPIRAN PROJEKT CENTRA ZA GOSPODARENJE OTPADOM -Tvrtka GEOTEHNIKA izjavila žalbu

STOPIRAN PROJEKT CENTRA ZA GOSPODARENJE OTPADOM -Tvrtka GEOTEHNIKA izjavila žalbu

Nakon što je u svibnju ove godine poništen natječaj za izvođača radova na projektu izgradnje Centra za gospodarenje otpadom “Lučino razdolje” zbog dvostruko većih ponuda od procijenjene vrijednosti radova, sada ponovno problemi. Žalbu na sadržaj dokumentacije o nabavi izjavila je tvrtka GEOTEHNIKA d.o.o. iz Selca, malog naselja na otoku Braču. Iz Agencije za gospodarenje otpadom su nam kazali kako će postupak nastaviti nakon što Državna komisija donese odluku.

-Zainteresirani gospodarski subjekt, GEOTEHNIKA d.o.o., je sukladno članku 401. stavak 1. iskoristio svoje zakonsko pravo i izjavio žalbu. Pristigla je jedna žalba u postupku nabave – kazao je direktor Agencije za gospodarenje otpadom, Joisp Bačić.

Postupak je trenutno stopiran sve dok Državna komisija ne odluči o žalbi koju je podnijela tvrtka GEOTEHNIKA d.o.o.

-Stručno povjerenstvo za javnu nabavu je 4. kolovoza 2021., na istim internetskim stranicama na kojima je objavljena osnovna dokumentacija o nabavi objavilo informaciju da je na sadržaj dokumentacije o nabavi izjavljena žalba i da se zaustavlja postupak javne nabave do odluke o žalbi od strane Državne komisije. Odluka Državne komisije će biti vidljiva javnom objavom na internetskim stranicama Državne komisije – pojašnjavaju iz Agencije te dodaju kako će Agencija postupak nastaviti nakon odluke Državne komisije.

Podsjetimo, projekt izgradnje Centra za gospodarenje otpadom “Lučino razdolje”, u Dubrovačkom primorju je početkom 2020. godine odobren za EU financiranje te je za projekt odobrena stopa sufinanciranja prihvatljivih troškova iz Kohezijskog fonda u iznosu od 286,8 milijuna kuna (70 %), Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurava 19,82 %, a preostala sredstva osigurava Korisnik odnosno Agencija za gospodarenje otpadom d.o.o. (10%).

Franković: Grabovica se zatvara 2022., najbliže odlagalište za smeće je u Lici. To sve poskupljuje…

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

[td_block_7 limit="1" custom_title="Komentar tjedna by Lidija Crnčević" header_color="#4bbc16" category_id="79"][td_block_7 limit="1" header_color="#3e4095" custom_title="Put oko Svijeta" category_id="78"][td_block_7 limit="1" custom_title="Slatki život Alise Nenadić" header_color="#dd9933" category_id="80"]