31.8 C
Dubrovnik
Petak, 19 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiŠto su iz bolnice napisali o slučaju pacijenta čiju obitelj 4 dana...

Što su iz bolnice napisali o slučaju pacijenta čiju obitelj 4 dana nisu obavijestili da je preminuo?

Nakon što su mediji obznanili i objavili skandal koji se dogodio u dubrovačkoj općoj bolnici, uprava bolnice je reagirala. Iako su prema riječima nevjeste pokojnika čiju obitelj četiri dana nitko nije obavijestio da je preminuo, sve znali već u četvrtak, na ikakvu ispriku i ljudsku gestu čekali su do danas. Nakon što je cijela stvar završila u medijima.

-Tek jutros, nakon što je sve objavljeno, nazvao nas je ravnatelj dr. Bekić kako bi se ispričao. Bili smo upravo na funeralu. Danas je to napravio i to nama sada ništa ne znači. On nije imao hrabrosti pred nas izaći kada smo došli po otpusno pismo i stvari koje su oni u međuvremenu bacili. Nije nas došao pogledati u oči i ispričati se, što bi bila jedna ljudska gesta koju bismo mi poštovali – kazala nam je u telefonskom razgovoru pokojnikova nevjesta, dodajući kako bi, da je još jedan dan tijelo njenog svekra ostalo u mrtvačnici, oni po protokolu bili zvali socijalnu službu.

-Teško se, jako teško pomiriti se sa ovim što se dogodilo, jer mu je u potpunosti oduzeto to dostojanstvo čovjeka. Mojoj svekrvi je sve ovo jako teško palo, oni su u braku proveli pedeset i dvije godine, brinula je o njemu i nitko od njih nije zaslužio ovakav rastanak i odlazak – kazala je nevjesta, istodobno dodavši kako cijene što ih je nazvao ministar Beroš kako bi izrazio svoju sućut.

Iz priopćenje koje nije potpisano, a stiglo je sa službenog bolničkog maila, stoji:

Ovim putem vas obavještavamo da je Povjerenstvo za unutarnji nadzor Opće bolnice Dubrovnik, na sjednici održanoj 16. siječnja 2021.godine utvrdilo da su djelatnici Opće bolnice Dubrovnik učinili propuste jer nisu obavijestili obitelj pokojnog pacijenta o njegovoj smrti, kao i zbog činjenice što je prilikom izvršavanja uobičajenih radnji oko pokojnika, bez dozvole obitelji bačen dio osobnih stvari istog. Iako je bacanje stvari pokojnika rezultat objektivnih okolnosti ovog slučaja, ne umanjujući time ozbiljnost propusta, najdublje izražavamo žaljenje zbog ovog događaja. Opća bolnica Dubrovnik poduzeti će mjere sukladno internim aktima, te će o svemu izvijestiti Ministarstvo zdravstva i nadležne komore. Zbog navedenog neželjenog događaja Opća bolnica Dubrovnik iskazuje svoje žaljenje i iskrenu sućut obitelji.”

Danas, nakon što je sve izašlo u medijima, stvari su se “pokrenule”. Što bi bilo da nije?

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA