30.8 C
Dubrovnik
Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleŠto nas sve čeka ovog vikenda i do kraja Dubrovačkog zimskog festivala?

Što nas sve čeka ovog vikenda i do kraja Dubrovačkog zimskog festivala?

Deseti jubilarni Dubrovački zimski festival održava se od 2. prosinca s nikad više sadržaja na mnogobrojnim lokacijama, kako onima na koje su posjetitelji naviknuli prethodnih godina, ali i na brojnim novim čarobnim postama koje su ostavile male i velike posjetitelje bez daha. Poseban naglasak 10. DZF-a je na programima Dječjeg zimskog festivala, a na svakom kantunu Grada do 6. siječnja čut će se vesela pjesma i radosna graja. Ništa drugačije neće biti ni ovog vikenda uz ispraćaj Stare godine i doček Nove 2024. te u nadolazećem tjednu.

Subota, 30. prosinca nastavlja se uz edukativna turističko-tematska vođenja na temu Dubrovačka kolenda / Dubrovnik Carols, na hrvatskom i engleskom jeziku, u organizaciji TZ Grada Dubrovnika. Besplatne ture krenuti će u 9:30 sati (engleski) i u 12:30 sati (hrvatski) ispred TIC-a na Pilama. Subotnje jutro u gradu će od 11:30 sati zaokružiti Folklorni ansambl Linđo svojim nastupom ispred crkve Sv. Vlaha.

Šarena zima u Uvali nastavlja se uz programe nazvane “Obitelj – drugo ime za ljubav.” U 11:00 sati je radionica “Šareni strujni krug” pod vodstvom Informatičkog kluba Futura i Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika (kafić Esperanza), od 12:00 sati “Šareni plesni kolaž” u izvedbi Plesnog studija Step n’ Jazz  (pozornica kod fontane), u 12:30 sati “Obitelj – drugo ime za ljubav” u organizaciji Društva Naša djeca Dubrovnik (šetnica u Uvali), u 13:00 sati radionica “Lemljenje i robotika” pod vodstvom Informatičkog kluba Futura i Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika (kafić Esperanza), a u 14:00 sati nastupa bend “Spirala” (pozornica kod fontane).

Nastavlja se i program “U iščekivanju Božića u Mokošici”, koji ovog vikenda nosi naziv “Svjetleće Božićne čestitke”. U 16:30 sati je radionica za djecu “Svjetleće Božićne čestitke” pod vodstvom Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika (dvorana Župe Presvetog Spasitelja), dok u 18:00 sati započinje lutkarska predstava za djecu “Umišljena mišica” u izvedbi kulturnog društva “Aster” (dvorana Župe Presvetog Spasitelja)

“Serenada Gradu mom” koncertni je program koji će od 21:00 sat na Stradunu izvesti Đelo i Gelo Band, a neke od najljepših pjesama koje Dubrovnik pamti pjevat će Paula Jusić, Ema Jusić, Bruna Oberan, Alen Đuras, Iva Ajduković, Mihael Štaka, Marko Vukić i Sebastijan Vukosavić.

Nedjelja, 31. prosinca započinje slavljenički već od 11:00 sati kada će se održati dječji doček Nove godine na Stradunu, a mališane će zabaviti Ante Gelo band uz Brunu Oberan, Alena Đurasa i Ivu Ajduković. U 12:00 sati na Staru godinu će članovi FA Linđo i zbor Libertas kolendat po Gradu, a također od 12:00 sati će biti pripremljeni novogodišnji kokteli dubrovačkih barmena na Stradunu! Večernji spektakularni program je rezerviran od 21:00 sat za Ante Gelo band uz Brunu Oberan, Alena Đurasa i Ivu Ajduković, a od 22:00 sata pa sve do otkucaja ponoći, zdravice šampanjca i ulaska u Novu 2024. godinu – publiku će zabavljati velikan regionalne glazbene scene – neponovljivi Zdravko Čolić!

Ponedjeljak, 1. siječnja tradicionalno je rezerviran za Novogodišnji koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra na Stradunu, u 12:00 sati. Ravnat će dirigent Ivan Josip Skender uz soliste Martu Hut (sopran) i Božu Jurića Pešića (tenor). Večernji program bit će također na  velikoj pozornici na Stradunu uz klapu Šufit od 21:00 sat.

Utorak, 2. siječnja većina dnevnih programa 10. Dubrovačkog zimskog festivala seli se u TIP TOP Tup, koji je povodom zimskih praznika postao mjesto okupljanja djece i mladih u urbanoj četvrti u Gružu! Festival svjetlosti Lumiart Dubrovnik i Pixel Design organiziraju kinetičke igre / VR u popodnevnim satima od 17:00 sati u crnoj hali, od utorka pa sve do subote 6 siječnja. Prijave za kinetičke igre / VR nisu potrebne.

Srijeda, 3. siječnja nastavlja se uz program Tip Top TUP – Zimski praznici u Gružu. Od 9:30 do 12:00 sati Informatički klub Futura će organizirati dvije radionice pod nazivom “Božićna radionica lemljenja.” U večernjem terminu od 20:00 sati nastupit će bendovi Music Soul, Alan Polzer trio te Spirala i Maratones.

Četvrtak, 4. siječnja programTip Top TUP – Zimski praznici nastavlja se od 9:30 do 12:00 sati, a održat će se dvije radionice “Robotika i programiranje bez ekrana” pod vodstvom Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije te Informatičkog kluba Futura.

Petak, 5. siječnja kraj radnog tjedna rezerviran je za još malo druženja uz zimske praznike Tip Top TUP, a program se nastavlja uz radionice u vremenu od 9:30 do 12:00 sati – “Izrada autića na lastiku” u organizaciji Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije. Udruga “Cirkus kolektiv” priredila je za djecu od 7 do 15 godina dvije iznimno zanimljive radionice. “Radionica svile” održat će se 5. i 6. siječnja 2024. u vremenu od 11:00 do 14:00 sati, a “Radionica hula hoop” 5. i 6. siječnja 2024. od 15:00 do 16:00 sati.

Subota, 6. siječnja završni je dan jubilarnog 10. Dubrovačkog zimskog festivala, a tog jutra Dubrovčani i svi gosti imaju zadnju priliku posjetiti edukativna turističko-tematska vođenja na temu Dubrovačka kolenda / Dubrovnik Carols, na hrvatskom i engleskom jeziku u organizaciji TZ Grada Dubrovnika. Besplatne ture kreću u 9:30 sati (engleski) i u 12:30 sati (hrvatski) ispred TIC-a na Pilama. Subotnje jutro u gradu od 11:30 sati uljepšat će Folklorni ansambl Linđo tradicionalnim nastupom ispred crkve Sv. Vlaha.

Tip Top TUP – Zimski praznici nastavljaju programe u Gružu uz udrugu “Cirkus kolektiv” koje je priredila drugi dan radionica za djecu od 7 do 15 godina. “Radionica svile” od 11:00 do 14:00 sati, a “Radionica hula hoop” od 15:00 do 16:00 sati. Lumiart Dubrovnik i Pixel Design organizirali su kinetičke igre / VR u popodnevnim satima od 17:00 sati u crnoj hali u TUP-u. Prijave za kinetičke igre / VR nisu potrebne. AB atelier će također u TUP-u zaključiti trodnevnu radionicu ‘izrade keramičkih zdjela za začine na lončarskom kolu za odrasle’ u dva termina, od 11:00 do 12:00 sati i od 16:00 do 17:30 sati.

Program “U iščekivanju Božića u Mokošici” zatvara se uz “Svjetlost svijeta.” U 18:00 sati će biti otvorenje izložbe likovnih radova djece “Svjetlost svijeta” i autorice Ivane Jovanović Trostmann (dvorana Župe Presvetog Spasitelja), a od 18:30 sati slijedi zatvaranje programa  koje će uveličati koncertom zbor Župe Presvetog Spasitelja uz pratnju Mokoških kolendara, a nastupit će i klapa “Amfora.”

Posljednji koncert u sklopu jubilarnog 10. Dubrovačkog zimskog festivala na velikoj pozornici na Stradunu će od 20:00 sati održati Jelena Rozga.

Kako bi na sve programe Dubrovačkog zimskog festivala došlo što više ljudi na što lakši način, gradska uprava omogućila je svim građanima i gostima besplatan prijevoz autobusima Libertasa na gradskim linijama u popodnevnim i noćnim satima. Također, cijena DU Passa, zajedničke ulaznice u najvažnije dubrovačke atrakcije, smanjenja je s 35 na svega 15 eura, a prati je i cijena ulaznice za gradske zidine.

Više informacija o svim događanjima dostupno je na internetskoj stranici i društvenim mrežama Dubrovačkog zimskog festivala, službenoj Android te IOS aplikaciji i na Kalendaru događanja Grada Dubrovnika. Svi programi podložni su promjenama zbog vremenskih uvjeta ili nepredviđenih okolnosti.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA