30.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleŠto morate znati o serološkom testiranju na Covid 19 u Poliklinici Marin...

Što morate znati o serološkom testiranju na Covid 19 u Poliklinici Marin Med?

Poliklinika Marin Med u svoju je ponudu uvela brzi serološki test na Covid 19. Testom se naime detektiraju dvije vrste protutijela;  IgM (protutjela akutne faze bolesti) i IgG (protutjela koja se dulje zadržavaju u tijelu).  Tako u vrlo kratkom vremenu možete saznati imate li ili ste imali infekciju korona virusom.

  • Testiranjem uzorka krvi  već se nakon petnaestak minuta  mogu otkriti oba ili samo jedno navedeno protutijelo ili pak niti jedno protutijelo što se tumači kao negativan test. Dakle, otkriva se imate li ili ste pak imali bolest uzrokovanu korona virusom.

Test međutim nije dovoljan za postavljanje konačne dijagnoze i mora biti interpretiran od strane zdravstvenih djelatnika. – istaknuo je ravnatelj Poliklinike Marin Med dr. Rikard Lenz prednosti testa te naglasio da je lako moguće da primjena ovakvih testova ima i svojih manjkavosti.

  • Test je pogodan za brzo testiranje asimptomatskih pacijenata dakle, prije povratka na posao, prije putovanja i slično, ali nije zamjena za standardni PCR test. Osobe sa simptomima infekcije gornjih dišnih puteva i dalje se moraju isključivo javiti svom obiteljskom liječniku ili epidemiološkoj službi – napomenuo je dr. Lenz.

Na testiranje je obavezno dolaziti sa zaštitnom maskom. Napomena je da je test namijenjen isključivo za osobe koje nemaju nikakve simptome bolesti. Sve osobe sa simptomima koje upućuju na infekciju korona virusom poput kašlja, povišene tjelesne temperature, grlobolje isl. , trebaju se javiti svom osobnom liječniku ili epidemiološkoj službi.

Poliklinika Marin Med

dr.Ante Starčevića 45

Dubrovnik

Tel: +385 (0)20 400 500

       +385(0)20 400 505

www. marin-med.com

email: info@marin-med.com

-sponzorirani članak-

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA