28.8 C
Dubrovnik
Utorak, 23 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiStižu segmenti čelične konstrukcije za Pelješki most: svi članovi posade su zdravi

Stižu segmenti čelične konstrukcije za Pelješki most: svi članovi posade su zdravi

Brod sa segmentima čelične rasponske konstrukcije za Pelješki most, koji je 25. siječnja iz Kine krenuo za Hrvatsku, danas, 23. veljače, trebao bi stići u luku Ploče, donosi Večernji.hr.

Tu su informaciju za Večernji list potvrdili u Hrvatskim cestama i u tvrtki China Road and Bridge Corporation (CRBC), glavnom izvođaču radova na Pelješkom mostu. Na tom brodu nema kineskih radnika koji bi ostali u Hrvatskoj nakon iskrcaja tereta, nego su na njemu samo članovi posade. A u CRBC-u su nam kazali da su na brodu koji stiže u luku Ploče ukupno 22 člana posade i da su svi zdravi.

Zavodu za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije jučer su nam kazali da još nisu dobili najavu dolaska broda iz Kine u pločansku luku u nedjelju. Dr. Miljenko Ljubić, voditelj Službe epidemiologije ZJZDNŽ-a, objasnio je da će posada broda, kad stigne u luku Ploče, proći kontrolu granične policije i granične sanitarne inspekcije.

Na brodu čiji se dolazak u luku Ploče očekuje sutra ukupno je 29 segmenata koji čine prvi kontingent čelične rasponske konstrukcije budućega Pelješkog mosta. Početak montaže konstrukcije mosta predviđen je za ožujak. Prema podacima Hrvatskih cesta, pošiljka obuhvaća bazne segmente središnjih stupova u moru te pojedine segmente čelične rasponske konstrukcije predviđene za bočni dio mosta. Segmenti čelične rasponske konstrukcije za Pelješki most proizvode se u dva pogona u Kini koja su pak nedavno privremeno zatvorena zbog koronavirusa. Kako su nam objasnili u CRBC-u, u tim je tvornicama privremeno zaustavljena proizvodnja radi sigurnosti i zaštite radnika. Hrvatski inženjeri koji su u pogonima u Kini nadzirali proizvodnju čelične rasponske konstrukcije za Pelješki most svi su trenutačno u Hrvatskoj i njihov ponovni odlazak u Kinu odgođen je do daljnjega. Otkako je izbila epidemija koronavirusa, na gradilište Pelješkog mosta nisu dolazili novi radnici iz Kine, a povratak onih koji su u međuvremenu bili otišli na godišnji odmor u svoju domovinu zbog koronavirusa također je odgođen do daljnjega.

Više pročitajte ovdje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA