27.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleStigli rezultati natječaja za uređenje prostora Ponte i Ribarnice

Stigli rezultati natječaja za uređenje prostora Ponte i Ribarnice

Stigli su rezultati urbanističko-arhitektonskog natječaja za izradu idejnog rješenja prostora Ponte i Ribarnice u Gradskoj luci Dubrovnik kojeg je raspisala Župnaijska lučka uprava. Na natječaj koji je trajao od 9. veljače do 9. travnja pristiglo je ukupno devet radova. Prva nagrada u iznosu od 40 tisuća kuna nije dodijeljena, zato su dodijeljene dvije druge i dvije treće nagrade.

Druga nagrada u neto iznosu od 24 tisuće kuna dodjeljuje se radu čije su autorice Inka Černić, Lucia Kalogjera i Andrijana Krpeta.

Još jedna druga nagrada u neto iznosu od 24 tisuće kuna dodjeljuje se radu čiji je autor PROTO-ARCH d.o.o. Autorski tim čine Lea Đurović Ruso, Jurica Dragićević, Petra Matić, Pero Mrnarević, Nikša Begović, Petra Radonić, 3D vizualizacije:RAM-STUDIO j.d.o.o.

Treća nagrada u neto iznosu od 16 tisuća kuna dodjeljuje se radu čiji je autor ARCH IDEA d.o.o. Autorica je Ivona Ivčević Berlengi, suradnica Anita Grga, 3D prikazi – Ante Berlengi.

Još jedna treća nagrada u neto iznosu od 16 tisuća kuna dodjeljuje se radu čije su autorice Maja Merlić i Ivana Krmoptić.

U veljači je u Velikoj vijećnici predstavljen ovaj urbanističko-arhitektonski natječaj za izradu idejnog rješenja prostora Ponte i Ribarnice u gradskoj luci. Tada je na novinarsko pitanje je li onaj tko pobijedi na natječaju znači da će se njegovo rješenje uzeti kao podloga za implementaciju u prostoru, odgovoreno je kako je natječaj anketnog svojstva što znači da se nastoje istražiti potencijali određenog prostora. Prema riječima ravnateljice Zavoda za prostorno uređenje Marine Oreb neće se ukloniti nijedan koncesionar na tome području već će se oni prilagoditi prostoru.

Više o samim rezultatima natječaja možete pročitati Ovdje.

UREĐENJE PROSTORA U PORTU: neće biti jednostavno, jer se traži harmonija društvenog i gospodarskog sadržaja

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA