34.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 28 srpnja, 2021
NaslovnicaPolitikaSRĐEVCI O GRADNJI U SOLINSKOJ: Franković i njegova "miljenica" Tokić trebaju sebi...

SRĐEVCI O GRADNJI U SOLINSKOJ: Franković i njegova “miljenica” Tokić trebaju sebi postaviti pitanje

-Umjesto da Franković ili njegova „miljenica“ Tokićka sebi postave pitanje kako je moguće da se izda i produlji građevinska dozvola za projekt u čijem se obuhvatu nalazi i dio koji je u naravi jedini pristupni put zgradi, sasvim legalno upisan kao pravo služnosti na ime vlasnika zgrade u Solinskoj, i da zaštite naše sugrađane od očigledne podvale – oni stoje u šutnji, nemoći i sramoti Grada Dubrovnika – napisali su između ostaloga iz Srđ je Grad. Njihovo priopćenje oko gradnje u Solinskoj ulici prenosimo u cijelosti.

-Hoće li HDZ u svojim samohvalama o kapitalnim ulaganjima u „Grad po mjeri građana“ uvrstiti i sramotnu izgradnju u Solinskoj ulici

Već se preko godine dana stupci lokalnih medija pune HDZ-ovom propagandom o projektima koje ostvaruje trenutna gradska vlast. Boljim poznavateljima događanja po našem Gradu sasvim je jasno da se radi o sitnim projektima iza kojih se kriju oni pravi, „kapitalni projekti“ ove vlasti. Nabrojimo samo neke: dvije „ljepotice“ iza Robne kuće Minčeta, „arhitektonski biseri“ na Pločama u okviru UNESCO-vog zaštićenog kulturnog dobra, skladna „ladanjska arhitektura“ pitoreskne Štikovice i još mnogo toga.

Frankovićev i HDZ-ov slogan o „Gradu po mjeri građana“ ili već ofucani „Respect the City“ sad već kruži kao loš vic između građana našeg Grada. Potpuno nesposobna a možda i korumpirana ekipa koja dopušta katastrofalne gradnje po Dubrovniku brani se frazom o tome da nisu oni autori zlokobnog GUP-a. No, što su radili ove posljednje 3 godine?! Zašto već prvog dana svoga upravljanja nisu pokrenuli izmjene GUP-a?! Nisu jer moraš najprije biti „građanin“ da bi tom mjerom vodio Grad.

Na kraju, sve se lomi upravo na građanima – i to danas na građanima iz Solinske ulice. 

I umjesto da Franković ili njegova „miljenica“ Tokićka sebi postave pitanje kako je moguće da se izda i produlji građevinska dozvola za projekt u čijem se obuhvatu nalazi i dio koji je u naravi jedini pristupni put zgradi, sasvim legalno upisan kao pravo služnosti na ime vlasnika zgrade u Solinskoj, i da zaštite naše sugrađane od očigledne podvale – oni stoje u šutnji, nemoći i sramoti Grada Dubrovnika.

No u svemu tome treba javno ohrabriti i podržati stanovnike Solinske ulice i mi iz Srđ je Grad to danas javno činimo. 

I za kraj poruka svima u „domoljubnom HDZ-u“ – Dubrovnik strepi od vas, od vaše nesposobnost, strepi od toga što će biti sa zelenim površinama kad izdate građevinske dozvole za prekomjerne zgrade u posljednjim zelenim oazama našeg Grada i sve po GUP-u, po vašem GUP-u – napisali su iz Srđ je Grad.

KRISTIĆ O GRADNJI U SOLINSKOJ: GUP je manjkav, ali investitori nemaju pravo zloupotrebljavati ga

OGORČENI NA GRADNJU U SUSJEDSTVU: zbog još jednog betonskog “kašuna” ostajemo bez prilaza kućama

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić