31.8 C
Dubrovnik
Petak, 12 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiSrđevci napravili desant na beton u Štikovici - "Mikuliću, vidiš li ovo?"

Srđevci napravili desant na beton u Štikovici – “Mikuliću, vidiš li ovo?”

Članovi građanske inicijative Srđ je naš i kandidati na parlamentarnim izborima za Sabor na listi “Možemo” danas su u Štikovici napravili “desant na beton”. Bojom su na nelegalno betoniranoj obali uputili poruku glavnom državnom inspektoru Andriji Mikuliću.

“Mikuliću, vidiš li ovo?”

Riječ je o dijelu obale koji se nalazi ispod novoizgrađene zgrade u vlasništvu bosanskohercegovačkih tajkuna braće Maria i Nina Slezak, a koji su potpuno nelegalno zabetonirali pomorsko dobro, što je utvrdila i inspekcija Lučke kapetanije Dubrovnik.

“Došli smo na ovom dijelu pomorskog dobra u Štikovici ponovno uspostaviti suverenitet Republike Hrvatske. Naš desant na beton je uspio. Poslali smo poruku institucijama Republike Hrvatske i očekujemo da institucije počnu raditi svoj posao. Nadamo se da će RH uspostavljeni suverenitet znati očuvati. Donijeli smo i zastavu, kako bi svima bilo jasno da je riječ o RH i zakonima RH koje bi svi trebali poštovati”, kazao je Igor Miošić.

“Kako je ovo moguće? Kako je moguće da se u Dubrovniku odvija u više navrata nezakonita divlja gradnja? Odgovor na to jest da je Grad Dubrovnik nemoćan. Gradonačelnik Franković je nemoćan da se suprotstavi građevinskom lobiju i rastućem broju devastacija na području grada. HDZ, ne samo da ne može i ne želi ovo spriječiti, nego i omogućava devastaciju grada GUP-om, nezakonitim dozvolama, nepostojanjem građevinske inspekcije…Dubrovnik zaslužuje bolje. Ako gradonačelnik i HDZ ne mogu, mi možemo!”, istaknuo je Đuro Capor.

“Investitorski urbanizam, kakav ovdje vidimo pretvara Dubrovnik u grad slučaj. Vrijeme je da prestanemo mucati o izmjenama GUP-a koje su, kako i vidimo, odavno zakasnile.  Stoga, jasno i glasno poručujemo da možemo i moramo bolje u zaštiti javnog pomorskog dobra”, istaknula je Petra Marčinko.

O nelegalnim radnjama na pomorskom dobru govorio je i Igor Legaz, poznati dubrovački zaštitar prava građana za pristup moru i obali.

https://www.facebook.com/srdjjegrad/videos/3273276089414587/

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA