29.8 C
Dubrovnik
Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiSRĐ JE GRAD UPUTIO JAVNO VIJEĆNIČKO PITANJE ŽUPANU: Jesu li se stekli...

SRĐ JE GRAD UPUTIO JAVNO VIJEĆNIČKO PITANJE ŽUPANU: Jesu li se stekli uvjeti za smanjenje obuhvata golfa na Srđu?

Srđ je Grad, odnosno njihov vijećnik u Županijskog skupštini, Maro Giljača uputio je prije današnje, 16. sjednice Županije skupštine Dubrovačko-neretvanske županije, javno vijećničko pitanje upućeno Županu Dobroslaviću. Giljača se na upućivanje pitanja preko medija odlučio zbog prakse održavanje ove točke dnevnog reda, zbog koje smatra da je izvjesno da svoje pitanje neće postaviti. Vijećničko pitanje s obrazloženjem u nastavku prenosimo u cijelosti.

“Poštovani g. Dobroslavić,

kako u skladu s praksom održavanja točke Vijećnička pitanja na 16. sjednici Županijske skupštine Dubrovačko – neretvanske županije vrlo izvjesno neću doći na red da Vam postavim vijećničko pitanje, koristim priliku poslati Vam ga javno putem medija, za koje se nadam da će ga prenijeti, jer u aktualnoj situaciji građani Dubrovnika, ali i cijele Županije očekuju Vaš odgovor.

PITANJE:

Gospodine župane, jesu li se stekli uvjeti za pokretanje procedure Ciljanih izmjena Prostornog plana Dubrovačko – neretvanske županije s ciljem smanjenja obuhvata Sportsko – rekreacijske zone na Srđu sa 300 na 110 hektara, kako je bilo i prvobitno planirano?

OBRAZLOŽENJE:

Vjerujem da ste svjesni značaja prošlotjedne odluke Gradskog vijeća Grada Dubrovnika kojom je tvrđava Imperijal na Srđu vraćena građanima i pokrenuta procedura utvrđenja raskida koncesijskog ugovora s tvrtkom Razvoj Golf. Posebno ističem činjenicu da je odluka donesena jednoglasno, čime je jasno poslana poruka o jedinstvu svih predstavnika građana u namjeri da tvrđava Imperijal opet pripadne Gradu Dubrovniku i dobije svima najprihvatljiviju namjenu – Muzeja Domovinskog rata.

Je li ta snažna poruka dubrovačkih gradskih vijećnika i jasna želja građana Dubrovnika, koji su i na referendumu sa 10.051 glasom jasno rekli NE nekretninskom projektu pod krinkom golfa na Srđu, dovoljan motiv da i ova županijska uprava postupi odgovorno i hrabro i vrati obuhvat na prvobitno planiranih i prihvatljivih 110 hektara za sportsko – rekreacijsku zonu, koja bi trebala imati javnu namjenu i većinu sadržaja planirati za potrebe građana i posjetitelja Dubrovnika.

U trenutku kada developeri iz Razvoj Goilfa našu Hrvatsku tuže i potražuju 500 milijuna eura i pokazuju pravo lice, i kada je završen postupak iznošenja dokaza pred Arbitražnim sudom u Washingtonu, je li konačno sazrelo vrijeme da i Županija pokaže jedinstvo i hrabrost i svede planirani projekt u prihvatljive okvire sa željenom javnom namjenom. Jeste li spremni odvažno i odgovorno pokrenuti proceduru Ciljanih izmjena Prostornog plana DNŽ?

Pozivamo Vas da postupite odgovorno i u skladu sa zakonskim ovlastima predložite Županijskoj skupštini pokretanje procedure kojom ćemo ovu petnaestogodišnju sagu razdora usmjeriti prema zajedničkom uspjehu na zadovoljstvo svih građana Dubrovnika i Županije. 

To možemo samo zajedničkom odlukom u cilju čistih računa na Srđu.”

Marko Giljača, vijećnik u Županijskoj skupštini DNŽ

Srđ je Grad

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA