31.8 C
Dubrovnik
Utorak, 16 srpnja, 2024
NaslovnicaPolitikaSrđ je Grad: postoji točno 5 razloga zbog kojih se HDZ nabacuje...

Srđ je Grad: postoji točno 5 razloga zbog kojih se HDZ nabacuje blatom

Nakon što su iz HDZ-a poslali nekoliko priopćenja u kojima ističu kako se dvoje članova stranke Srđ je Grad nelegalno služi pomorskim dobrom, od srđevaca stiže žestok odgovor:

Vezano za recentne napade koji dolaze iz HDZ-a na naše članove, u SJG se pokušavamo i kao pojedinci i kao stranka ne valjati u blatu sa svinjama, jer poznato je da svinje u tome uživaju.

No, kako HDZ-ovi prvoborci od valjanja u blatu ne odustaju, javnosti radi i istine radi moramo se oglasiti te ovom prilikom želimo istaknuti samo sljedećih nekoliko činjenica: Do 2015. godine, kada je Vlada RH, mimo volje ne samo građana Dubrovnika, nego i samog Grada i Županije, izdala koncesiju za marinu na Lapadskoj obali, na Lapadskoj obali uredno se plaćala koncesijska naknada.

Od 2015. godine, odnosno izmjene prostornih planova koji su omogućili gradnju marine, na predmetnom dijelu obale ne izdaje se koncesija, jer se taj dio Lapadske obale vodi kao cesta.

Da je Lapadska obala uređena kad je trebala biti uređena, “spornih” mulića tu odavno ne bi bilo. Da je Grad Dubrovnik u proteklih 7 godina, od kojih je HDZ na vlasti punih 6, bilo što smatrao spornim, valjda bi putem komunalnog redarstva naplatio kazne.

No, nemojmo se zavaravati.

Postoji točno 5 razloga zbog kojih se HDZ o ovom trenutku nabacuje blatom:

1. Nedostatak argumenata kojima bi branili zakon opasnih namjera o pomorskom dobru

2. Rezultati nedavnih anketa prema kojima im se tresu gaće i u gradu i županiji

3. Osveta pojedincima koji su se usudili predvoditi prosvjede na Lapadskoj obali

4. Jal zbog izgubljenih izbora u Lapadu

5. Poruka svima koji se aktivistički ili politički suprotstave HDZ-u

Zaključimo, intervencijom Vlade temeljem Zakona o strateškim investicijama dogodilo se upravo ono što će postati stalna praksa ukoliko se izglasa Zakon o pomorskom dobru kojeg kritiziramo.

Naime, u tom će slučaju obalu koncesionirati veliki igrači i istisnuti ne samo građane, nego i lokalne male poduzetnike.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA