30.8 C
Dubrovnik
Utorak, 16 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiSporazumom o suradnji između Sveučilišta, TUŠ-a i Agroturizma Konavle nastavljaju se aktivnosti...

Sporazumom o suradnji između Sveučilišta, TUŠ-a i Agroturizma Konavle nastavljaju se aktivnosti na razvoju ruralnog turizma

Udruga Agroturizam Konavle, jučer je u Samostanu sv. Vlaho u Pridvorju, organizirala Okrugli stol: „NOVA GENERACIJA za novi razvojni koncept ruralnog turizma” kojom su prilikom predstavljeni ostvareni rezultati provedenog projekta financiranog sredstvima Ministarstva turizma i sporta RH. Predstavnici projektnih partnera, potpornih institucija i predstavnici nove generacije konavoskih poduzetnika raspravljali su o jačanju kapaciteta i daljnjim smjernicama djelovanja s posebnim naglaskom na mogućnosti uključivanja mladih i stvaranja što bogatije ponude ruralnog turizma. Svi predstavnici nazočnih intitucija izrazili su podršku radu Agroturizma Konavle i spremnost u sukreiranju i provođenju budućih akrivnosti usmjerenih napretku ruralnih područja.

Potaknuti pozitivnim iskustvima u organizaciji aktivnosti na provedbi projekta Udruge Agroturizam Konavle, Sveučilište u Dubrovniku, Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju i Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik potpisali su Sporazum o suradnji na razvoju ruralnog turizma i popularizaciji turističkih zanimanja koji će se provoditi u narednom trogodišnjem razdoblju. Ovime se Udruga obvezala organizirati terensku nastavu za učenike i studente u konavoskim agroturističkim objektima koji mogu biti primjeri dobre prakse, a stručnjaci sa Sveučilišta i Škole će organizirati edukacijske radionice za poduzetnike koji se bave ruralnim turizmom u ovom kraju. Očekuje se i partnersko sudjelovanje u projektima koji se odnose na ruralni razvoj i održivi turizam u narednom razdoblju.  

“Zadovoljni smo što su naša znanstvena i obrazovna institucija prepoznale u nama partnera te se nadamo da ćemo i ubuduće ostvariti još bolju suradnju u obostranom interesu. Podrška struke i ulaganje u kadrove su nam potrebni ako želimo dalje napredovati” – istaknuo je predsjednik Udruge Agroturizam Konavle Ivo Mujo.

Sudionici okruglog stola bili su predstavnici polaznika edukacija, predstavnici institucija: Dubrovačko-neretvanska županija, Općina Konavle, Turistička zajednica DNŽ i Turistička zajednica Općine Konavle, DUNEA, Centar za poduzetništvo te Obrtnička komora DNŽ i HGK, Županijska komora Dubrovnik kao i predstavnici partnera projakta Sveučilište u Dubrovniku te Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA