33.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleSpasioci treniraju na Mandraču

Spasioci treniraju na Mandraču

Iako je more još malo freško za dugo kupanje, pripreme za ljetnu sezonu, koju s svi s nestrpljenjem očekujemo su u tijeku, pa i kad je riječ o spasiocima na plažama. Na plaži Mandrač u Solitudu jutros je živo, naime tamo treniraju budući spasioci na moru, a u organizaciji Gradskog društva Crveni križ Dubrovnik.

Novi ciklus osposobljavanja spasilaca omogućilo je popuštanje epidemioloških mjera, a oni koji uspješno završe tečaj bit će osposobljen za profesionalni rad u spasilačkoj postaji na otvorenim vodama koji uključuje: spašavanje osoba iz vode, nadzor s nadzorne točke, prevenciju nesreća, djelovanje unutar spasilačkog tima, obavljanje ostalih zadaća unutar spasilačke postaje i pružanje prve pomoći.

Da bi uopće moli pristupiti tečaju, kandidati moraju zadovoljiti određene uvjete. Moraju biti punoljetni, imati završenu srednju školu i maturanti se mogu prijaviti. Potom je nužno uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti od liječnika opće prakse. Svaki kandidat mora moći i isplivati 400 metara za manje od 8 minuta, kao i roniti 25 metara u daljinu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA