28.8 C
Dubrovnik
Utorak, 16 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiSniježnica ima prve instruktore speleologije! Bravo Anita i Gorane!

Sniježnica ima prve instruktore speleologije! Bravo Anita i Gorane!

Goran Jerković i Anita Trojanović uspješno su položili ispit za instruktore speleologije u organizaciji Komisije za speleologiju Hrvatskog planinarskog saveza. I tako su postali prvi instruktori speleologije u Hpd Sniježnica Dubrovnik.

Goran je obradio temu ”Korištenje sidrenog vijka u speleologiji”. Rad je nastao u sklopu projekta prijavljenog na natječaj Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika 2023. godine kojeg je Goran ujedno bio voditelj. Obuhvatio je izradu autentične kidalice s kojom su provedena brojna terenska ispitivanja.

Anita je posvetila rad ”Tehničkom penjanju u speleološkim objektima” te uz brojne ilustracije obradila metode ovakvog oblika istraživanja.

Njihovi radovi će uskoro biti objavljeni na službenoj internet stranici Komisije. Uz prezentaciju njihovog višemjesečnog rada na navedenim temama, zajedno s trećom kandidatkinjom Marinom Grandić (SO PDS ”Velebit”), sudjelovali su u provjeri znanja prilikom ispita za speleologe kojem je pristupilo petero pripravnika.

Ispiti su se održali u Zagrebu 27. siječnja 2024. u stanici Hrvatske gorske službe spašavanja uz domaćinstvo Speleološkog odsjeka HPD ”Željezničar”.

Goranu i Aniti želimo puno sreće u nastavku rada u speleološkom odsjeku!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA