28.8 C
Dubrovnik
Utorak, 16 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiSLUČAJ "SPODOBA" Karolina Vidović Krišto tužila Macana i izgubila spor

SLUČAJ “SPODOBA” Karolina Vidović Krišto tužila Macana i izgubila spor

Karolina Vidović Krišto tužila je PR-stručnjaka Krešimira Macana jer ju je u jednoj emisiji nazvao “spodobom”, što je tada podiglo popriličnu medijsku buru u Hrvatskoj koja se time bavila danima. Iako je prvo prvostupanjskom odlukom dosuđeno u njenu korist, drugostupanjskom odlukom Županijskog suda u Zagrebu njena tužba odbijena je kao neosnovana. Vidović Krišto uz to mora platiti troškove postupka u iznosu većem od 7500 kuna. Vijest je uz rješenje suda na svom Facebook profilu objavio upravo Macan.

“U svom rješenju sud je kazao kako je “spodoba” u navedenom kontekstu vrijednosni sud te da sukladno praksi Europskog suda za ljudska prava i Ustavnog suda Republike Hrvatske političari moraju biti spremni istrpjeti puno više nego obični građani”, naveo je u objavi uz koju je objavio i citati iz presude, Macan.

“Suprotno tome, sud je imao u vidu da je tužiteljica politička osoba poznata javnosti, da su sporne izjave tuženika iznesene u sklopu rasprava u javnom interesu, kao i da izjave tuženika o tužiteljici nisu negativnije od izjava tužiteljice iznesenih u njenom političkom djelovanju protiv njezinih neistomišljenika u spornom događaju te je tužiteljica morala računati da će njezine izjave izazvati reakcije”, navodi se u presudi.

Podsjetimo, Macan je u jednoj emisiju u srpnju 2020., neposredno nakon parlamentarnih izbora Vidović Krišto nazvao “spodobom”, nakon čega ga je ona tužila te joj je prvostupanjskom presudom Macan morao platiti 8000 tisuća kuna.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA