18.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 5 listopada, 2023
NaslovnicaPolitikaSlavica Grkeš napušta Gradsko vijeće?

Slavica Grkeš napušta Gradsko vijeće?

U kuloarima se šuška da će na sjednici Gradskog vijeća, koja je najavljena za 4. rujna, doći do smjene u vijećničkim klupama i to u stranci Dubrovačkog demokratskog sabora. Navodno će ostavku na vijećničko mjesto podnijeti Slavica Grkeš.

Što je uzrok ovom navodnom odustajanju od vijećničkog mandata, pokušali smo saznati od vijećnice Grkeš, no nije odgovarala na naše pozive.

Iz drugih izvora do nas su došle informacije kako je javna podrška Igoru Legazu i građanima, vijećnice DDS-a, u akciji “oslobađanja” pomorskog dobra ispred Vile Elite, razlog zbog kojeg je “pala ostavka”.

Sve smo pokušali provjeriti i s predsjednikom DDS-a Perom Vićanom, koji nam nije htio potvrditi, ali nije ni demantirao informaciju da Grkeš izlazi iz Gradskog vijeća, niti se odredio prema tome je li mu zasmetala njena podrška Legazovoj akciji.

Istaknuo je kako je sjednica Gradskog vijeća 4. rujna te da će se tada sve znati.

Tko će zamijeniti Grkeš u Gradskom vijeću, ukoliko se naše informacije pokažu točnima?

Ni to nam Vićan nije htio otkriti, no kazao je kako Slavica Grkeš u vijeću mijenja dr. Sanju Mlinarić, koja je ustvari na izbornoj listi osvojila mandat DDS-a, a ujedno je bila kandidatkinja za zamjenicu gradonačelničkog kandidata Pera Vićana.

Prema Poslovniku Gradskog vijeća ukoliko vijećnik podnosi ostavku na dužnost, dužan ju je dostaviti u pisanom obliku, s tim da ostavka treba biti zaprimljena u Uredu Gradskoga vijeća najkasnije tri dana prije zakazanoga održavanja sjednice Gradskoga vijeća.
Pisana ostavka treba biti ovjerena kod javnoga bilježnika najranije 8 (osam) dana prije njezina podnošenja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA