Vikend je idealno vrijeme za pripremanje, a potom i uživanje u slatkom zalogaju.
Ovoga puta predlažemo slanjsku tortu po receptu slastičarke Ivane Čuljak. Objavu s Facebook stranice Zavičajne kuće Dubrovačkog primorja donosimo u nastavku.
Sastojci:
12 jaja
500 g šećera
400g badema
100g brašna
korica dva domaća limuna
Šećer i jaja tući dok se dobije lijepa gusta smjesa, suhe sastojke nježno umutiti špatulom.
Smjesu raspodijeliti na dva namašćena pleha i peći na ventilaciji 25 min na 180.
Kore rezati u krugove kalupom od fi 22-24cm.
Dobit ćete 5 kora (4 cijele i petu koju spojite od ostataka).
Krema:
200g skute
200v mascarponea
100 g džema od gorke naranče
šećera po želji
Pomiješati sve skupa (po želji možete dodati šećer).
Slagati biskvit u kalup pa premazati laganim slojem kreme.
Ostaviti par sati da se stisne sve u hladnjaku.
Ukrašavanje:
200g vrhnja za slag
Kremfiks dvije vrećice
50 g šećera u prahu
300 mascarponea
Plus 200 g tostiranih badem listića za ukrašavanje.
Istući vrhnje u čvrsti šlag s kremfiksom.
Mascarpone razraditi sa šećerom i dodati vrhnje za šlag.
Tortu izvaditi iz kalupa, premazati s kremom, obložiti s badem listićima te s ostatkom kreme ukrasiti po želji.
Uživajte!