33.8 C
Dubrovnik
Petak, 19 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleSkladatelji iz naše županije dobitnici svih triju nagrada za nove skladbe na...

Skladatelji iz naše županije dobitnici svih triju nagrada za nove skladbe na 55. Omišu

Sve tri nagrade na Večeri novih skladbi jubilarnog 55. Festivala dalmatinskih klapa u Omišu otišle su u ruke skladatelja iz Dubrovačko-neretvanske županije. To su Živko Ključe, Vicko Dragojević i Krešimir Magdić.

Autor pobjedničke skladbe Vo su dica moje dice koju je izvela muška klapa Pinguentum iz Buzeta je Živko Ključe, skladatelj iz Opuzena, dok pobjednički tekst potpisuje Bruno Vučković.

Drugo mjesto i srebrna plaketa pripala je Dubrovčaninu Vicku Dragojeviću autoru glazbe i Pjeru Miriću, autoru stihova za skladbu Onu jubav u izvedbi ženske klape Figurin iz Zagreba, dok je treće mjesto prema ocjeni stručnog ocjenjivačkog povjerenstva u sastavu dr.sc. Ivana Tomić Ferić, dr. sc. Mirjana Siriščević i prof. Blaženko Juračić pripalo Krešimiru Magdiću za skladbu Naš čovo na stihove Silvija S. Kranjčevića u izvedbi muške klape Bunari iz Vodica.

Ružana Kovač autorica je stihova skladbe Posteju sad nek prostru ti zvizde autora glazbe Jasminka Šetke u izvedbi muške klape Pasika iz Kostanja dobitnik je nagrade za najbolje stihove “Drago Ivanišević”. Povjerenstvo za dodjelu nagrade radilo je u sastavu Herci Ganza, Dinko Škevin i prof. Bože Mimica.

I na kraju, publika je najviše svojih glasova dala autoru glazbe Jasminku Šetki i autorici stihova Ružani Kovač za skladbu Posteju sad nek prostru ti zvizde.

Festival dalmatinskih klapa posebno priznanje dodijelio je klapskom voditelju, obrađivaču, skladatelju i tekstopiscu, dugogodišnjem suradniku festivala i pjevaču iz početne postave legendarne klape Šibenik Ivi Mikuličinu.

Kao gost večeri nastupila je ženska klapa Tamarin iz Solina koja ove godine slavi tridesetu godišnjicu djelovanja, a njezin alt Ana Žižić aktivna je preko četrdeset godina u očuvanju i prezentaciji klapskog pjevanja, kontinuirano. Ravnatelj Festivala prof. Mijo Stanić uručio im je prigodni poklon.

U ugodnom ozračju na omiškoj „Velikoj pjaci“ završila je druga ovogodišnja festivalska večer. Događanja natjecateljske naravi nastavljaju se slijedeći vikend s Večeri mješovitih klapa 2. srpnja, te s dvije izborne večeri 3. i 4. srpnja, sve na Trgu Stjepana Radića („Mala pjaca“).

Izvor; Foto: fdk.hr

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA