29.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaPolitikaSRĐ JE GRAD: Zapanjuje lakoća kojom su vijećnici odbili prijedlog koji se...

SRĐ JE GRAD: Zapanjuje lakoća kojom su vijećnici odbili prijedlog koji se tiče zdravlja svih građana

Nakon što je njihov prijedlog za uvrštavanje kao točke dnevnog reda 2. sjednice Županijske skupštine, odbijen većinom glasova, vijećnici stranke Srđ je Grad reagirali su priopćenjem u kojem, među ostalim, navode kako neće “odustati od novog trasiranja i dokazivanja onoga što je svima jasno izgradnja megacentra za gospodarenje otpadom usred krškog terena jednostavno nije prihvatljiva”.Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

-Na današnjoj sjednici Županijske skupštine odbijen je naš prijedlog uvrštavanja na dnevni red točke koja bi omogućila novo trasiranje ne području Lučina razdolja. Zapanjuje lakoća kojom su vijećnici novog „Županijskog dogovora” odbili prijedlog koji se tiče zdravlja svih građana i budućnosti Malostonskog zaljeva, iako je veliki dio njih u izbornoj kampanji govorio upravo suprotno.

Nažalost, i ovaj su put stranačka stega, mjesta u upravnim odborima i podjela plijena koalicijskih partnera važniji od zdravlja, ekonomije i budućnosti građana.
Mi Srđevci smatramo da je rasprava o gospodarenju otpadom i pogreškama projekta Lučino razdolje upravo jedna od ključnih tema na kojima bi se – pred građanima i za građane – trebalo sučeliti argumentima, pokazati odgovornost i snagu ili slabost politika koje zastupaju svi koji su spremni preuzeti odgovornost za upravljanje i vođenje države, jedinica regionalne uprave i lokalne samouprave. Tako se vode stvarne političke borbe, na ozbiljnim i realnim temama. Međutim vladajući se očito boji govoriti o temama koje uistinu utječu na ljudske živote i definiraju budućnost i kvalitetu života svih građana Dubrovačko – neretvanske županije.

Mi, naravno, nećemo odustati od novog trasiranja i dokazivanja onoga što je svima jasno izgradnja megacentra za gospodarenje otpadom usred krškog terena jednostavno nije prihvatljiva-stoji u priopćenju stranke SJG.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA