7.8 C
Dubrovnik
Utorak, 30 studenoga, 2021
NaslovnicaVijestiOd 26. srpnja nove mjere za javna okupljanja na Jadranu

Od 26. srpnja nove mjere za javna okupljanja na Jadranu

“Stožer je dobio nužne epidemiološke mjere za Dubrovačko-neretvansku, Splitsko-dalmatinsku, Šibensko-kninsku, Zadarsku, Primorsko-Goransku, Istarsku te za grad Novalju. Na javnim okupljanjima može najviše može 50 osoba, osim ako je riječ o javnom okupljanjima na kojima sudjeluju samo osobe s covid-potvrdom. S covid-potvrdom se može okupiti najviše 1000 osoba”, kazao je na konferencviji za novinare Stožera CZ ministar Davor Božinović.

“Na privatnim okupljanjima i svadbenim svečanostima bez covid-potvrde može biti najviše 15 osoba, uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera. U ugostiteljskim objektima može biti najviše 1000 gostiju. Sajmovi i drugi oblici gospodarskih priredbi na otvorenom prostoru mogu se održavati samo uz suglasnost lokalnih stožera. Sportska natjecanja s prisustvom gledatelja mogu se održavati samo ako svi gledatelji, tehničko i organizacijsko osoblje posjeduju covid potvrde. Organizatori događaja moraju najkasnije 7 dana prije održavanja poslati namjeru održavanja lokalnom stožeru te zatražiti prethodnu suglasnost. Nadležni stožer je obvezan donijeti odluku u 2 dana i dostaviti je županijskom stožeru koji također mora donijeti odluku u 2 dana. Ako se dva stožera ne mogu složiti oko ispunjenja uvjeta takvog događaja ili okupljanja, onda konačnu odluku donosi Nacionalni stožer”, rekao je Božinović. 

“Sve ove mjere se donose s trajanjem do 15. kolovoza, a odluka stupa na snagu u ponedjeljak 26. srpnja”, rekao je Božinović.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić