30.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 24 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiSjednica Gospodarskog vijeća Županijske komore Dubrovnik

Sjednica Gospodarskog vijeća Županijske komore Dubrovnik

Župan Nikola Dobroslavić i pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more Ivo Klaić sudjelovali su na proširenoj sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore Dubrovnik.

“Ukupni prihodi u 2021. u odnosu na 2019. manji su za 23%, a rashodi za 21%. Dobit razdoblja je za 26% manja, dok je gubitak razdoblja veći za 33%. Konsolidirana dobit manja je za 50%, broj zaposlenih je manji za 12%, a prosječna mjesečna plaća manja je za 6%” – istaknula je predsjednica Gospodarskog vijeća Nikolina Trojić govoreći o rezultatima poslovanja gospodarstva Dubrovačko-neretvanske županije u 2021. godini.

“Danas istaknuti podaci potvrda su da smo imali snažan udar na gospodarstvo Dubrovačko-neretvanske županije, ali razvidno je i da smo pokazali žilavost i sposobnost da se suočimo s tako teškim izazovima. Najnovija kretanja u turizmu i povezanim djelatnostima pokazuju da izlazimo iz krize i idemo prema očekivanih 80% prometa iz 2019., no ostaje nepoznanica što nas, po pitanju Covida-19, očekuje na jesen” –  naglasio je župan Dobroslavić čestitavši na ustrajnosti svim gospodarstvenicima i Vladi Republike Hrvatske koja je svojim potporama za zaposlene tada omogućila održavanje najvažnijeg preduvjeta za današnji rast, a to je zaposlenost.

Novu uslugu Hrvatske gospodarske komore o indeksima cijene građevinskog materijala predstavila je savjetnica predsjednika HGK Marijana Čagalj. Na današnjoj sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore Dubrovnik sudionici su govorili o aktualnoj situaciji i izazovima s kojima se susreću u brodogradnji, lučkom prometu, hotelijerstvu, putničkim agencijama, poljoprivredi, trgovini, zračnom prometu, graditeljstvu i IT industriji.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA