31.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024
NaslovnicaKulturaSjajni Lovre Marušić oduševio festivalsku publiku u Dvoru

Sjajni Lovre Marušić oduševio festivalsku publiku u Dvoru

Impresivni mladi pijanist Lovre Marušić nastupio je sinoć, 16. srpnja u atriju Kneževa dvora u sklopu glazbenog programa 72. Dubrovačkih ljetnih igara, a za svoje prvo predstavljanje festivalskoj publici odabrao je djela Schumanna, Haydna, Ravela i Liszta.

Ekspresivan ne samo glazbeno već licem i tijelom, Lovru Marušića bilo je sinoć u atriju Kneževa dvora užitak i slušati i gledati tijekom izvedbe Kreisleriane, osam balada-fantazija Roberta Schumanna, u prvom dijelu koncerta, te Sonate u h-molu Josepha Haydna, Otmjenih i sentimentalnih valcera Mauricea Ravela te Španjolske rapsodije Franza Liszta u drugom dijelu. Na kraju odsviranog programa, zadovoljstvo publike bilo je očito, a pljesak gotovo zaglušujuć. Vraćajući se dvaput na bis, prvo je iznenadio izvedbom Bohemian Rhapsodyja grupe Queen izazvavši oduševljenje, da bi koncert završio s ponovno odsviranim menuetom iz Haydnove Sonate u h-molu. Jasno je da će festivalska publika s nestrpljenjem čekati sljedeći nastup Lovre Marušića pred kojim su sada završnica glasovitog međunarodnog pijanističkog natjecanja u Clevelandu u SAD-u, a zatim i međunarodnih pijanističkih natjecanja Leeds International Piano Competition (Ujedinjeno Kraljevstvo) i Busoni Competiton u Bolzanu, na kojima će nastupiti u kolovozu i rujnu 2021. godine.

Sljedeći festivalski koncert u atriju Kneževa dvora također se s nestrpljenjem očekuje, a donosi nastup istaknute ruske sopranistice Julije Ležnjeve s ansamblom La Voce Strumentale kojeg vodi violinist Dmitry Sinkovsky, 25. srpnja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA