13.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 24 listopada, 2021
NaslovnicaPolitikaSilvio Naredlli: Optimistično dočekujem nedjeljne izbore

Silvio Naredlli: Optimistično dočekujem nedjeljne izbore

Aktualni načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli optimistično dočekuje nedjeljne izbore. Uz činjenicu da je Župa druga općina u Hrvatskoj po prirodnom prirastu ističe kako je općina u samom vrhu po pitanju prihoda po stanovniku, a dodao je i kako su infrastruktura, gospodarstvo i turizam u konstantnom razvoju, iako po njegovom mišljenju mjesta za napredak još uvijek ima. Nardelli smatra da oporba pokušava obmanuti javnost davanjem nerealnih obećanja te da ne biraju sredstva kako bi došli do cilja, dok za Župsku stranku kaže kako je produkt neostvarenih ambicija.

Pred nama su još jedni važni lokalni izbori, što očekujete?

 – Za razliku od prošlih izbora, ovaj put suočeni smo s izazovima globalne krize koji su svima nama donijeli neizvjesnost kako na privatnom tako i poslovnom planu.  Kao nikad dosad u ovim novijim vremenima potrebna nam je stabilnost, samopouzdanje, sigurnost i vjera u zajedništvo kako bismo osigurali bolje sutra. Zahvaljujući povjerenju mještana Župe pokrenuli smo Župu. Od općine koja je nakon ratne okupacije i razaranja bila pod posebnom državnom skrbi, Župa dubrovačka danas je primjer i oličenje uspješne lokalne samouprave, jedna od najrazvijenijih općina u Republici Hrvatskoj.

Prosječna starost čini vas jednom od najmlađih općina u Hrvatskoj, a po prirodnom prirastu ste druga najbolja općina u Hrvatskoj. Župa za život u njoj privlači mlade obitelji.

– Da, ti podaci nam daju nadu u budućnost i ne samo to, s prihodom po stanovniku smo u samom hrvatskom vrhu, a infrastruktura, gospodarstvo  i turizam u konstantnom su razvoju. Župa je danas neusporedivo razvijenije i ljepše mjesto za život nego što je bila prije 20-ak godina. Posljedica je to racionalnog, domaćinskog upravljanja općinskim proračunom bez kreditnih zaduživanja koji je posebno došao do izražaja u ovoj teškoj pandemijskoj godini. Da bi se postigla takva preobrazba i napredak ovog našeg vrijednog mjesta i zajednice, pred nama je bilo mnogo posla zadnjih nekoliko godina. Smatram da možemo napraviti bolje i više jer prostora za napredak itekako još ima. Župa se mijenja, raste i zahtijeva stalnu brigu i ulaganje.

Pred vama su započeti projekti i realizacija novih. Kako gledate na to obzirom na kandidaturu još tri osobe za općinskog načelnika?

– Kroz sve ove godine otkad sam načelnik općine realizirani su brojni projekti, ali dosta njih je još uvijek u određenoj fazi realizacije i završit će se u narednom periodu. Kad se sjetim koliko je truda i muke uloženo u stvaranje preduvjeta za realizaciju velikih projekata od urbanističkih planova, rješavanja imovinskih odnosa i slično, želim biti sudionikom njihove konačne realizacije. To se prvenstveno odnosi na Turističke zone Kupari i Plat. Općina je sve pripremila i izvršila sve svoje obaveze, stoga se iskreno nadam da ćemo u sljedećem mandatu zatvoriti i ovo poglavlje koje je od velikog značaja. Također to očekujem i za niz drugih projekata koji se tiču komunalne infrastrukture, prvenstveno mislim na kanalizaciju, izgradnju prometnica, a konačno se nadam i izgradnji brze ceste.

Kako ocjenjujete oporbu u Župi?

– Oporba je medijski eksponirana s izrazito nametljivim nastupom kojim pokušava obmanuti javnost davanjem lažnih nerealnih obećanja s krajnje nekorektnim nastupom gdje ne biraju sredstva kako bi došli do svoga cilja. Župska stranka produkt je neostvarenih osobnih ambicija pojedinaca, dijelom onih koji to nisu mogli realizirati unutar HDZ- a, kao i ostalih na listi koji nisu ostvarili svoje ambicije. Gledajući put, kronologiju nastajanja Župke, ovu grupu uopće ne bih nazvao strankom jer uistinu tako i ne funkcioniraju što su pokazali kroz svoj rad u proteklom mandatu. Od najavljivanih velikih projekata i najava ušteda u radu općinske uprave sveli su se samo na plan reorganizacije općinske uprave, najavljujući osnivanje šest novih Odjela s unaprijed utvrđenim i podijeljenim funkcijama i radnim mjestima, pa tako imaju već definirane kandidate za pročelnička mjesta kao i kandidate za komunalna društva, dječji vrtić, turističku zajednicu… Domaćinsko upravljanje općinskim proračunom i raspoloživim resursima, svih ovih godina, a posebno u ovom kriznom razdoblju daju mi nadu u uspjeh. Optimistično dočekujem nedjeljne izbore, kako na mojoj osobnoj kandidaturi za načelnika, tako i na listi HDZ-a kojoj sam nositelj. Više nego ikad prilaze mi razne udruge građana i osobno pojedinci i iskazuju mi svoju potporu. Oduvijek sam imao podršku mještana jer mi je Župa na prvom mjestu, uvjeren sam u pobjedu!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić