32.8 C
Dubrovnik
Utorak, 16 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiSigurno ljeto u gradu i na otocima

Sigurno ljeto u gradu i na otocima

Grad Dubrovnik i ove godine financira djelovanje Spasilačke službe Crvenog križa Dubrovnik, za što je osigurano 70.343,00 eura. Obučeni spasioci su od 27. lipnja prisutni na gradskim plažama Mandrač i Danče, a od idućeg tjedna i na plažama u Štikovici i na Bellevueu. Na ovaj način nastavlja se dugogodišnja suradnja Grada i gradskog društva Crvenog križa s ciljem sigurnog boravka na našim plažama.

Uz sufinanciranje Turističke zajednice grada Dubrovnika, Rezervata Lokrum i Društva prijatelja dubrovačke starine, timovi prve pomoći Crvenog križa ove su godine ponovno prisutni na najposjećenijim lokacijama i to na dva punkta na Lokrumu, dva na Stradunu i dva na zidinama.

U povijesnoj jezgri ovo je ljeto ponovno otvorena turistička ambulanta, u Androvićevoj ulici, u prostoru kojeg je Grad Dubrovnik dodijelio Domu zdravlja za potrebe ambulante te u prethodnim godinama i financirao njezino djelovanje.

Grad Dubrovnik brine i za zdravstvenu sigurnost stanovnika udaljenijih područja grada pa tako već šestu godinu zaredom nastavlja osiguravati financijska sredstva za punkt pripravnosti hitne medicine na otocima Šipanu, Lopudu i Koločepu. Za interventni tim na Elafitima i to cijelu kalendarsku godinu, temeljem ugovora o poslovnoj suradnji sa Zavodom za hitnu medicinu DNŽ, osigurana su sredstva u visini od 37.162,00 eura.

Sklopljen je i ugovor s Domom zdravlja Dubrovnik za cjelogodišnji rad ambulante na otoku Koločepu. U tu svrhu osigurano je 18.315,00 eura za troškove plaće i dodatka na plaću za liječnika obiteljske medicine.

Nastavljena je i poslovna suradnja s medicinsko-biokemijskim laboratorijem u svrhu osiguranja pružanja primarne zdravstvene zaštite laboratorijskih usluga stanovnicima naselja Mokošica. Ukupan iznos za ugovoreno razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2023. iznosi 17.519,00 eura.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA