17.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 24 listopada, 2021
NaslovnicaLifestyleŠetnje kroz povijest Mlina novi su turistički sadržaj u Župi s kojim...

Šetnje kroz povijest Mlina novi su turistički sadržaj u Župi s kojim su i domaći i stranci oduševljeni

Šetnje kroz povijest Mlina na hrvatskom i engleskom jeziku, novi su turistički sadržaj u Župi dubrovačkoj, koji je privukao i domaće, ali i veliki broj stranih turista, koji se subotama pridružuju ovom, za njih besplatnom, programu. Inicijator i tvorac ove ture je Župljanin, pisac i zaljubljenik u svoj kraj Vedran Mezei, autor knjige „Treći ključ“ za koju je detaljno proučio povijest ljetnikovca Betera i Mlina.

-Jako mi je drago što je program Šetnje kroz povijest Mlina već u samom početku na određen način opravdao svoju svrhu. Znamo da je ova sezona po mnogo čemu posebna pa je bilo teško predvidjeti hoće li se ovakvi događaji imati kome organizirati i koliko će biti privlačni gostima koji trenutno ljetuju u Župi. Ohrabruje činjenica što većina turista, koji su do sada sudjelovali u Šetnjama, nisu bili izvorni govornici engleskog jezika, ali su svejedno pokazali interes za program. Prevladavali su gosti iz Nizozemske, Francuske, Rusije, Poljske, a bilo je i domaćih turista koji su odlučili pratiti turu na engleskom jeziku. Za očekivati je da bi broj sudionika mogao još više rasti ukoliko se bude povećavao broj posjetitelja iz Velike Britanije, SAD-a, Irske…

Koristim priliku zahvaliti se svima koji su pomogli u ostvarenju ovog programa. To su Općina i TZ Župa dubrovačka, koji su otpočetka podržali ideju. Također, veliku podršku imamo od hotela Astarea u Mlinima, koji je ujedno i polazišna točka ove ture. Posebno zahvaljujem direktoru Željku Miletiću na svestranoj pomoći oko detalja vezanih za organizaciju ovog događaja.

Podrška nije izostala ni od ostalih hotela u Župi dubrovačkoj kao i pojedinih turističkih agencija, a tu su i mnogi ugostiteljski objekti u Mlinima, koji svojim posjetiteljima nude promotivne materijale za Šetnje kroz povijest Mlina.

Ture na engleskom jeziku se nastavljaju svake subote do kraja kolovoza s početkom u 10 sati ispred donjeg ulaza u hotel Astareu. Predviđeno trajanje obilaska je jedan sat i trideset minuta i program je besplatan za sve sudionike. Tijekom ljeta još su u planu dva vođenja na hrvatskom, a o točnim terminima izvijestit ćemo naknadno, kaže Vedran Mezei.   

FOTO: Šetnje kroz povijest Mlina  (12. srpnja 2021.) i A walk through Mlini’s history (24. srpnja, 2021.)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić