31.8 C
Dubrovnik
Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiŠest prijava kršenja mjera samoizolacije u Dubrovačko - neretvanskoj županiji

Šest prijava kršenja mjera samoizolacije u Dubrovačko – neretvanskoj županiji

U Hrvatskoj su 93 osobe prekršile mjere samoizolacije te će zbog toga biti i sankcionirane, a ima li takvih slučajeva u Dubrovačko – neretvanskoj županiji? Pridržava li se onih 86 osoba koje su u kućnoj samoizolaciji pravila ponašanja, pitali smo PU dubrovačko – neretvansku.

Odgovorili su nam kako je Policijska uprava dubrovačko-neretvanska u posljednja dva dana zaprimila šest dojava građana o kršenju mjera samoizolacije. Od ovih šest prijava Policija je utvrdila jedno kršenje mjere o čemu je obaviješten državni inspektorat.

Služba za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije trenutno nadzire 86 osoba koje su u kućnoj samoizolaciji, a dvije osobe su i dalje u karanteni. U ovome trenutku u Općoj bolnici Dubrovnik je hospitalizirana i u izolaciji jedna muška osoba, hrvatski državljanin, kojem je uzet uzorak na COVID-19 infekciju. Prenisimo informacije Službe za epidemiologiju.

Policija poziva građane da se pridržavaju mjera samoizolacije i uputa koje su dobili radi zaštite vlastitog zdravlja i zdravlja cjelokupne zajednice.

Prva kazna za nepridržavanje odluke o samoizolaciji je osam tisuća kuna. No, ako se više puta krši samoizolacija, kazne se penju na 30 000, 60 000 i 120 000 kuna

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA