10.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 25 travnja, 2024
NaslovnicaVijestiSedmi Forum obiteljskog smještaja: Očekuje nas neizvjesna sezona, moramo se prilagoditi zahtjevima...

Sedmi Forum obiteljskog smještaja: Očekuje nas neizvjesna sezona, moramo se prilagoditi zahtjevima tržišta

Sedmi Forum obiteljskog smještaja u organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika i HGK Županijske gospodarske komore održan je jučer u Hotelu Palace. Na ovogodišnjem forumu raspravljalo se o položaju obiteljskog smještaja u Hrvatskoj, obvezama privatnih iznajmljivača, najvećim nedoumicama u privatnom smještaju, Projektu „Respect the City“, ali i aktualnoj temi epidemije koronavirusa te njegovom utjecaju na dubrovački turizam.

Na Forumu obiteljskog smještaja sudjelovala je i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić koja je prisutnima predstavila projekte koje je do sada napravila gradska uprava u suradnji sa javnim poduzećima, vezano za upravljanje destinacijom, kapitalne investicije, promet i komunalno uređenje, kao i brigu o okolišu. Video prezentacijom prikazala je presjek niza aktivnosti Grada Dubrovnika u najvažnijim aspektima koji se tiču privatnih iznajmljivača.

– Cilj projekta je da Dubrovnik u budućnosti bude predvodnik održivog i odgovornog turizma na Mediteranu, te da postane prepoznat na nacionalnoj i globalnoj razini istaknula je zamjenica Tepšić. Spomenula je također projekte koji su u nastajanju, istaknuvši tako Projekt „intermodalnog urbanog centra“ u Gružu koji podrazumijeva stvaranje modela rješavanja prometnog sustava ovog dijela grada, koji bi uključivao park and ride sustav, okretanje prometa, stvaranje pješačkih zona i ozelenjivanje pojedinih dionica. Zamjenica Tepšić ovom se prilikom osvrnula i na epidemiju koronavirusa koja se odražava na grad Dubrovnik, turističku sezonu i privatne iznajmljivače.

– Očekuje nas jedna neizvjesna turistička sezona, ali ne smijemo biti pesimistični, nego se moramo pripremiti i prilagoditi zahtjevima tržištima, reagirati na pravi način i kroz različite mehanizme kojima raspolaže Grad Dubrovnik i Turistička zajednica Grada Dubrovnika – naglasila je zamjenica Jelka Tepšić. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA